Ekonomija

Knjiga koju su pročitale diplomate, ali i dalje tvrde ”Srbija ide u dobrom pravcu”

“Mašinu za rasipanje para” su pročitale sve diplomate, ali ipak nas i dalje ubeđuju: „Srbija ide u dobrom pravcu“.

Ova knjiga Dušana Pavlovića koja opisuje pet meseci u Ministarstvu privrede dok je ministar bio Saša Radulović a Dušan savetnik u Ministarstvu, doživela je treće izdanje i imala je ovih dana promociju na Beogradskom sajmu. U medijskom mraku, dosadašnja izdanja je bukvalno razgrabilo nekoliko hiljada čitalaca koji su želeli da saznaju sve insajderske detalje o tome kako se troše pare u ovoj državi.

Novo izdanje dopunjeno je poglavljem o neoliberalizmu koji je postao opravdanje za sve probleme u Srbiji.

Knjiga je, nažalost, i danas aktuelna i objašnjava zašto građani žive ovako loše jer su muljaže Aleksandra Vučića i njegovih saradnika iz 2013. koje je Saša Radulović tada zaustavio, i danas aktuelne: Er Srbija, Ikarbus, otimanje vojvođanske zemlje i pranje para preko “naših Arapa” isl.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • G. Pavloviću, ne treba njima istina o muljanju Vučića u Srbiji, on njima treba upravo zato što sve znaju, ne ljutite se, čak bolje i od vas i zato ga drže za ja.a. Mora da izvrši sve što njima u Srbiji treba, jeftina radna snaga i njihove banke i njihovi Lidli.
    Zato g. Pavloviću što pre da se vratite u parlament, siromašniji je bez vas i vaše razborite reči!

  • “Mašina za rasipanje para” koje neće niko da se odrekne. Kako je ranije funkcionisala i kako funkcioniše danas mašina za rasipanje para. Ranije smo imali dvopartijski sistem,KPj kao vladsjucu partiju i radničku klasu kao opoziciju. Zadatak KPJ je bio da vlada i ds se zadužuje u Londonu i Moskvi, zadatak opozicije je bio da te dugove vrać. Danas kada imamo više partijski sistem u kome večito vlada naizmenična koalicija i njenu naizmeničnu opozociju koja isto vlada i pvećava troškove kroz istu onu mašinu za rasipanje para. Radnička partija nije već godinama nije prošla kosenzus u participiranju vlasti ali joj je ostala obaveza da vraća dugove onih prvih.
    Dosta je bilo čiji su dolari u trezoru NBS-e.