Најава Скупштина

Ванредна скупштина ДЈБ сутра у Нишу

Сутра, 17. новембра, у Нишу ће бити одржана Скупштина ДЈБ на којој ће се, између осталог, расправљати и о дешавањима у покрету крајем октобра и почетком новембра и разрешењу председника ДЈБ. Седницу ће водити народни посланик Бранка Стаменковић, која је на челу и води ДЈБ до избора новог председника.

Расправљаће се и о пет народних посланика који су без речи претходне најаве прво направили нов посланички клуб и хтели да задрже мандате, а онда након притиска јавности двоје поднели, а један најавио да ће поднети оставку. Два посланика за сада и даље инсистирају да задрже мандате иако су изабрани на листи “Доста је било – Саша Радуловић”.

За разлику од претходног удара на ДЈБ у марту ове године када је петоро посланика избачено, а ДЈБ напустило 20% чланова, овај пут је организација брзо реаговала и осим петоро посланика ДЈБ је напустило још само осам чланова. Очекивање да ће се ДЈБ распасти одласком посланика који свакако нису били активни ни у организацији ни у Скупштини у последњих шест месеци се изјаловило.

На дневном реду сутрашње Скупштине у Нишу су и ДЈБ Нацрт закона о Косову и Метохији који је 28. септембра презентован јавности, нова политичка платформа према Европској унији, даљни спољно-политички правци Србије у светлу Брегзита, као и даља стратегија ДЈБ и наредни кораци.

 

Доста је било

Доста је било

1
Оставите коментар

avatar
2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Nikola Popović Recent comment authors
најновији најстарији
Nikola Popović
Гост
Nikola Popović

Da li je tačno da ostavkama poslanika koji su Vam vratili mandat sledeći na listi poslanika jeste SNS-ovac. Ako jeste da li vi to mandate dajete SNS-u?