Најава Скупштина

Ванредна скупштина ДЈБ сутра у Нишу

Сутра, 17. новембра, у Нишу ће бити одржана Скупштина ДЈБ на којој ће се, између осталог, расправљати и о дешавањима у покрету крајем октобра и почетком новембра и разрешењу председника ДЈБ. Седницу ће водити народни посланик Бранка Стаменковић, која је на челу и води ДЈБ до избора новог председника.

Расправљаће се и о пет народних посланика који су без речи претходне најаве прво направили нов посланички клуб и хтели да задрже мандате, а онда након притиска јавности двоје поднели, а један најавио да ће поднети оставку. Два посланика за сада и даље инсистирају да задрже мандате иако су изабрани на листи “Доста је било – Саша Радуловић”.

За разлику од претходног удара на ДЈБ у марту ове године када је петоро посланика избачено, а ДЈБ напустило 20% чланова, овај пут је организација брзо реаговала и осим петоро посланика ДЈБ је напустило још само осам чланова. Очекивање да ће се ДЈБ распасти одласком посланика који свакако нису били активни ни у организацији ни у Скупштини у последњих шест месеци се изјаловило.

На дневном реду сутрашње Скупштине у Нишу су и ДЈБ Нацрт закона о Косову и Метохији који је 28. септембра презентован јавности, нова политичка платформа према Европској унији, даљни спољно-политички правци Србије у светлу Брегзита, као и даља стратегија ДЈБ и наредни кораци.

 

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар