Politika Reagovanje Saopštenje

DJB najoštrije osuđuje hapšenje Nebojše Medojevića

Dosta je bilo najoštrije osuđuje hapšenje jednog od lidera opozicionog Demokratskog fronta i narodnog poslanika u Crnoj Gori Nebojše Medojevića, koji je uhapšen sinoć kada se sa kolegom vraćao kući iz Skupštine Crne Gore.

Razlog za hapšenje crnogorskog opozicionog lidera je njegovo navodno odbijanje da svedoči u Specijalnom državnom tužilaštvu o tome da je glavni specijalni tužilac primio mito od sto hiljada evra od bivšeg gradonačelnika Podgorice kako bi izbegao pritvor. Međutim, pravi razlog hapšenja nije Medojevićevo odbijanje da posvedoči, već odbijanje da kaže od koga je dobio informaciju o tome da je Specijalni državni tužilac korumpiran. Tužiocu je, izgleda, najvažnije da sazna ko ga je odao.

Medojevića već nekoliko dana prate nepoznate osobe sa kapuljačama, a sinoćna policijska sačekuša i određivanje pritvora od 60 dana za narodnog poslanika su za svaku osudu i predstavljaju zloupotrebu poluga moći.

Autokrate koje se nalaze na čelu država Balkana očigledno imaju odrešene ruke da neometano tuku, hapse, zastrašuju, uhode, ubijaju, kontrolišu sve medije, zastrašuju birače, manipulišu biračkim spiskovima, kupuju glasove i kradu izbore, sve dok poslušno ispunjavaju očekivanja Briselske administracije.

Dosta je bilo najoštrije osuđuje progon političkih neistomišljenika vlasti u Crnoj Gori i poziva EU zvaničnike da, u skladu sa vrednostima koje propagiraju, osude kako ovaj, tako i svaki drugi obračun autokrata na Balkanu sa političkim neistomišljenicima.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Ovo nase balkansko smetliste ima svoj najodvratniji pojavni oblik bas o Crnoj Gori. Bescasnici koji nadmeno i bezobrazno objasnjavaju svoje postupke kao da cine najplemenitija dela.
    Ko je bio prvi sad je poslednji.

    • Poštovani, osudili smo putem društvenih mreža i napad na Borka Stefanovića još iste večeri. Pozdrav.

    • Putem drustvenih mreza? Pa zar jedan takav gnusan cin ne zasluzuje dublju analizu ovde na portalu DJB? Samo pitam…