Политика Саопштењe

ДЈБ подржао захтеве за фер изборне услове

ДЈБ је данас потписао заједнички документ о захтевима опозиције за спровођење слободних и поштених избора. ДЈБ је у скупштинску процедуру пре годину дана послао три законска предлога који би значајно смањили могућност владајуће већине да манипулише бирачким списковима и краде гласове. ДЈБ је кључне одредбе из тих законских предлога унео у заједнички текст захтева опозиције.

У Србији не постоје услови за слободне, поштене и фер изборе, јавни медијски простор се злоупотребљава у пропагандне сврхе владајуће партије и њених политичких сателита и гуши сваку критику кроз најбруталније блаћење, претње и притиске према политичким актерима, новинарима, активистима и грађанима који имају другачије политичке ставове.

Темељ демократије је смењивост власти. Да би политички систем гарантовао ту смењивост, мора имати слободне и фер изборе. За равноправну политичку утакмицу од суштинске важности су једнак приступ медијима и одвијање изборног процеса у демократској атмосфери, без изборне крађе и застрашивања гласача.

 

Доста је било

Доста је било

1
Оставите коментар

avatar
2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tanja Recent comment authors
најновији најстарији
Tanja
Гост
Tanja

Bravo,Djb!Znaci,da spremam cizmice za sneg sutra za setnju? 🙂