Politika Saopštenje

DJB podržao zahteve za fer izborne uslove

DJB je danas potpisao zajednički dokument o zahtevima opozicije za sprovođenje slobodnih i poštenih izbora. DJB je u skupštinsku proceduru pre godinu dana poslao tri zakonska predloga koji bi značajno smanjili mogućnost vladajuće većine da manipuliše biračkim spiskovima i krade glasove. DJB je ključne odredbe iz tih zakonskih predloga uneo u zajednički tekst zahteva opozicije.

U Srbiji ne postoje uslovi za slobodne, poštene i fer izbore, javni medijski prostor se zloupotrebljava u propagandne svrhe vladajuće partije i njenih političkih satelita i guši svaku kritiku kroz najbrutalnije blaćenje, pretnje i pritiske prema političkim akterima, novinarima, aktivistima i građanima koji imaju drugačije političke stavove.

Temelj demokratije je smenjivost vlasti. Da bi politički sistem garantovao tu smenjivost, mora imati slobodne i fer izbore. Za ravnopravnu političku utakmicu od suštinske važnosti su jednak pristup medijima i odvijanje izbornog procesa u demokratskoj atmosferi, bez izborne krađe i zastrašivanja glasača.

 

Dosta je bilo

Dosta je bilo

1
Ostavite komentar

avatar
2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tanja Recent comment authors
najnoviji najstariji
Tanja
Gost
Tanja

Bravo,Djb!Znaci,da spremam cizmice za sneg sutra za setnju? 🙂