LOKAL Војводина Државна управа Саопштењe

Бахатост државног службеника Мировића

Сведоци смо свакодневне бахатости власти, тако да најновији пример покрајинских не представља неки изузетак. Приликом обележавања стогодишњице Присаједињења, без икакве потребе и посебног разлога, извршена је својеврсна сегрегација покрајинских посланика, на подoбне и оне који то нису. Од опозиционих посланика, присуствовала су само двојица потпредседника Скупштине АП Војводине. Пошто се ради о урушавању достојанства највишег органа власти у Војводини, реаговао сам постављајући председнику Покрајинске владе посланичко питање, одмах сутрадан.

Познато је да посланичка питања представљају важан инструмент контроле рада сваке владе на кугли земаљској. Наравно, осим у Србији и следствено томе, Војводини. Рок за одговор по пословнику износи 8 дана, а у посебно компликованим ситуацијама до месец дана (члан 205. ставови 1 и 3). Од 26. новембра до данас, међутим, никаквог одговора нема… Покрајинска влада утонула је у зимски сан. Један од могућих разлога је и то што уопште није ни очекивала могућност постављања питања, с обзиром на то да је на једној од ранијих седница, наручивши од скупштинске већине 87 питања, сматрала да је блокирала ову могућност до краја мандата овог сазива Скупштине. Траљави какви су иначе, нису обратили пажњу на пословничке могућности сходно чл. 205 старог, а 204 новог пословника, измењеног на прошлој седници.

Ми не одустајемо, па ни од ових сизифовских покушаја да их доведемо у склад са нормама. Одговор ће вероватно ићи у омиљеном правцу ненадлежности, пребацивањем одговорности на протокол главног покровитеља обележавања овог и свих осталих догађаја у држави. Мада, можда их страначка понизност у томе спречи?

Покрајински посланик
Александар Зеленски

 

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар