Догађај Саопштењe

ДЈБ данас прославља пет година постојања

Доста је било данас слави свој пети рођендан. Као редак аутентичан grass-root покрет који је настао из чистог незадовољства грађана Србије који деценијама чекају да неко уведе ред у државу, успостави владавину права, избори се са корупцијом, партијским запошљавањем, буразерском економијом, негативном селекцијом државних кадрова и паразитском злоупотребом јавног новца и ресурса у личне и партијске сврхе, покрет ДЈБ је за пет година свог постојања остао доследан свом основном програму укидања партократије и увођења реда у Србији, упркос огромних изазова и сталних напада како садашњег, тако и бившег државног естаблишмента.

Покрет Доста је било настао је 27. јануара 2014. године, на иницијативу Саше Радуловића који је пар дана пре тога поднео оставку на функцију министра привреде у Влади Републике Србије. Током четири и по месеца на тој функцији, Саша Радуловић је увео потпуну транспарентност у рад министарства, зауставио сулуде штетне субвенције, одбио да потпише штетне уговоре и кренуо да уводи ред у јавна предузећа кроз израду њихових личних карата. Нажалост, у тим својим напорима није имао подршку остатка Владе Србије, већ се на сваком кораку сусретао са опструкцијама. Због тога је 24. јануара поднео оставку у Влади и решио да свој даљи политички ангажман гради из опозиције.

За ових пет година, ДЈБ је имао успоне и падове. ДЈБ је показао да је доследан и да не одустаје. Теме које је отворио ДЈБ доминирају политичком сценом Србије. Програм ДЈБ копирају сада већ готово све политичке опције, што је добро за Србију. Било је много покушаја да се ДЈБ разбије, да се кроз пропагандну машинерију садашње и бивше власти, понудама и “добронамерним саветима” убеди да промени своју политику, да се негде утопи и легне на руду. Ти покушаји ће остати само покушаји.

Упркос свим изазовима, ДЈБ опстаје и остаје веран својој изворној борби. За пет година постојања ни за длаку нисмо одступили од прокламованих принципа на којима смо настали, као ни од свог изворног програма коме је темељ државничка политика и заштита интереса Србије. ДЈБ је аутентична трећа опција, ни бивша ни садашња власт, опција која окупља грађане којима се патриотизам подразумева и који не желе да робују банкарско-корпоративном глобализму. Не скрећемо ни лево ни десно већ водимо политику која је у интересу грађана и државе Србије, и за Србију у којој се лепо радо живи. Са штитом или на штиту,

Ми не одустајемо!

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар