Саопштењe Скупштина

(Видео) Одржана пета редовна Скупштина ДЈБ у Сава центру

У суботу, 9. фебруара у Сава Центру, одржана пета редовна годишња Скупштина ДЈБ, политичког покрета који је 27. јануара 2014. године настао на темељима борбе против накарадног партократског система који деценијама уназад уништава Србију.

Окупљеним делегатима, члановима и симпатизерима ДЈБ у свечаном делу седнице обратила се председница ДЈБ, Бранка Стаменковић, која је нагласила да ДЈБ није настао као опозиција само СНС-у, већ читавом партократском систему и да никада неће учествовати у прању биографија припадника бивше власти, јер је то једини начин да се у Србији очува нада да живот грађана може бити другачији него што је данас и деценијама уназад.

“Свима који од нас очекују да подржимо ‘мање зло’ у борби против ‘већег зла’ поручујемо: Ми зло не градирамо”, рекла је председница ДЈБ, Бранка Стаменковић, додајући: “Ми никада нећемо лећи на руду и ухватити се у коло. Нас никада неће имати у фиоци. И, најважније од свега – ми нећемо одустати!”


У свечаном делу седнице окупљеним члановима и симпатизерима обратили су се и дугогодишњи члан ДЈБ, Хана Адровић, чланови Главног одбора из Ниша и Суботице, Стефан Митровић и Никола Штула, као и потпредседник ДЈБ из Новог Сада, Александар Бујић, и председник програмског савета и оснивач ДЈБ, Саша Радуловић.

У поподневном затвореном радном делу седнице, чланови Скупштине ДЈБ усвајају финансијски извештај и план, и расправљају о будућим политичким активностима покрета.


Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Kako mrzim,mrzim što se uvek ispostavi da ste u pravu.”Djb neće učestvovati na sastancima za prisvajanje protesta i reciklažu bivše vlasti”.Moja prva reakcija negativna.Kao šamar da ste mi lupili.
    Onda pročitam taj “opozicioni ugovor sa narodom”.”Prelazna vlada stručnjaka”. I još koješta.Koje nebuloze.Pa onda,PSG može da priča na protestima.Sve smo to već videli i prošli i to ne tako davno.Ipak, snažno podržavam proteste,kao jedini način za uspostavljanje koliko toliko normalnih uslova za izbore i razbijanje medijskog mraka i redovni sam učesnik protesta.
    Apelujem na sve kojima je interes Srbije iznad ličnog da se priključe Djb-u. Da takvih nema mnogo videli smo kada ih je od 16 poslanika napustilo 14. Nema druge nove smislene treće opcije,sve služe za reciklažu bivše vlasti i sve će interese Srbije podrediti najvećem interesu od svih,sopstvenom džepu.Od vrha Djb-a očekujem da svakog člana Djb-a čuva kao suvo zlato,jer svi oni koji su odoleli izazovu,u situaciji kada ih svakodnevno vuku za rukav,to i jesu.Da privuče nove,poštene ljude.Djb vreme tek dolazi,Djb potencijalno glasačko telo je najveće i bez Djb-a se ništa u ovoj zemlji na bolje neće promeniti.Puno uspeha vam želim, podrška!

    • Sergej-Gornji Milanovac.Da se razumemo,Sergej mi je ovako mnogo simpatican, i cenim njegovu borbu protiv rezima, odlican glumac.Nista lose nisam mislila,ali cinjenica je da je bilo dosta govornika koji su bili u Psg-u.Svakako ne dolazim zbog govornika,govore ni ne cujem, odgledam ponesto na netu

    • ps.Ako neko kaže u intervju-u:”Ta kandidatura je bila moja ideja”.”Onda sam zvao prijatelje i oni mi kažu:”To zvuči suludo, ali to uopšte nije loša ideja.””Sledeća rečenica u intervju-u:”Đilas kaže:”To zvuči suludo,ali to uopšte nije loša ideja!””. Mislim,šta je to nego reciklaza bivše vlasti. I onda tako neko govori na protestu, i onda zar to nije prisvajanje protesta.
      Čitav “sporazum sa narodom” je reciklaža bivše vlasti i svi oni koji su ga potpisali su se uključili u tu reciklažu

    • Sergej je rekao da neće ući u SzS. Ne mislim da su se svi koji su potpisali sporazum uključili u reciklžu bivše vlsti, pogotovu što je rečeno da svi koji su bili ranije u vlasti sada neće biti na bilo kakvim pozicijama. Nekada naprosto ne postoji mogućnost da sve uradiš sam, osim ako nemaš sopstvenu firmu ili sopstveni posao pa ne moraš da se udružuješ ni sa kim ko ti nije simpatičan. U politici nekad moraš da praviš kompromise, pri tom ne mislim na “trule” kompromise, ali neki kompromisi su ipak neizbežni. U politici čistunstvo ne vodi ničemu, kao ni isključivost.

      Ja pri tom uopšte ne mislim da političari koji se nisu iskompromitovali ne treba da govore na protestu. Oni koji nisu iskompromitovani ne treba da nose teret iskompromitovanih.

  • Cestitke na iskrenoj petogodisnjoj trci, sa bas visokim preprekama.

    Branka kao i uvek, dostojanstveno i u centar.

    Ovo je po meni najzreliji politicki govor Sase Radulovica, rekao bih potpuno ociscen od tonova koji bi eventualno mogli nekoga da zabole.
    Narodski receno… “ni po babu ni po stricevima”.
    Ovo je platforma koja je potpuno jasna svima dobronamernima, i veliki podsticaj za sve slobodoumne gradjane.
    Jako vazan govor za jako vazan trenutak.

    Opet kao i pre pet godina, DJB je podigao lestvicu i standarde za bavljenje politikom.
    Voleo bih ako su vec mediji potpuno zatvoreni za DJB, da bar sami organizujete javne debate sa mladim ljudima, da pozovete ljude iz razlicitih oblasti delovanja i kroz razgovore sa njima priblizite svoje stavove.
    Pozovite i istaknute pojedince i sucelite misljenja, verujem da bi to pomoglo da se ideje pokreta priblize javnosti.
    Pokrenite youtube kanal sa tematskim emisijama i interesantnim gostima,i siguran sam da ce te privuci paznju javnosti.
    Srdacan pozdrav svim clanovima pokreta, u nadi da ce te istrajati u svojoj misiji.
    Sve najbolje!

  • Vi nuditi otvoreno preispitivanje i vracanje otete imovine od strane partijskih tajkuna , nama ojadjenom narodu kroz socijalu,odstete i slicno. S druge strane ovi protesti postaju sludjivanje ljudi od strane grupe bivsih sumnjivih zutih partijskih prevaranata koji su se okoristli o javne kase. Njihovo koketiranje sa zapadom i istokom, kao i koketiranje sa setnjama u Srbiji, koje ocigledno oni kontrolisu ,postaje sve celokupno jadno. Cekaju signale sa zapada,da vide u kom pravcu da vode proteste. A vode ih u pravcu svoje koristi i vecne totalitarne partijske smutljivosti ciji su deo. Niko od tih likova nije narodu ponudio sta cine,niko nije rekao da ce da oduzme imovinu tajkunima,sem ovog pokreta, niko ne vodi protest ka ambasadama,niko ne ide ka tajkunskim vilama na Dedinju,gde su i ambasade. Lopovcine ostaju lopovcine,a narod ih prati

  • Фрустрира ме оволика неправда јавног мњења, политичке и медијске сцене према ДЈБ. Не знам на који начин и којим путем допрети до људи….Није ми јасно у чему је проблем.
    Волео бих да знам има ли ДЈБ иједног саговорника, иједан покрет или политичку партију, групацију, било кога са ким комуницира, разговара, договара се, сагледава ситуацију, прави планове…..било шта.
    Слао сам оверен потпис за оснивање овог покрета и излазак на изборе….гласам све време….учествовао у кампањама….најближи ми је покрет по свим ставовима…..немам ништа ни да додам, ни да одузмем….то је то….
    али ми ипак нешто није јасно….мислим, стварно ми је некако немогуће да немамо ама баш ни једног саговорника и сапатника….не знам.
    Немогуће је да нико више у овој земљи не размишља на сличан начин….ови “не давимо Београд” (они ми сад једини падају на памет) или тако неки покрети по Србији…..зар баш нико?
    Онда се питам да стварно није неки проблем ипак у нама….немам појма….оно, ако нико самном неће да се дружи, морам сам да се запитам….

    • naravno da je problem u nama. Ono sto je Radule omasio jeste da mentalitet nije pogresan. Kardinalna greska, mentalite,nacin ramzisljanja i civilizacijska svest su pogresni. Takvi su i rezultati. Politicari su samo uzorak iz naroda, nista vise ili manje. Prljav, neposten narod spreman da otima,povredjuje i savija moralne normle kako im se ukaze prilika. Kao takvi,cemo i da nestanemo sto zapravo i nije neka steta.

  • Evo da se pridružim diskusiji, kako savetujete. Kakva treća opcija? Ja sam jedan od onih DJB “botova”, koji od DJB nije tražio ništa, već naprotiv dao nešto (možete proveriti po mail adresi). Mora se shvatiti, da se u Srbiju mora ponovo vratiti normalnost, a koga će narod birati je – do naroda a ne naših lepih želja. Ako niste sposobni da ukažete koja je to treća opcija i šta bolje nudi, biće druga, ali i to je milijardama svetlosnih godina bolje od Vučića i bande. Meni ne treba da objašnjavate zbog poslednje rečenice. Objasnite narodu, ali pre svega mora da se uspostave fer izborni uslovi. Pozdrav iz Danske.