VIDEO Гостовање Политика

(Видео) Бранка Стаменковић за TВ “Al Jazeera”: Политичари на челу протеста би само отерали грађане са улице

Председница Доста је било Бранка Стаменковић гостовала је у емисији “Контрасти” на “Ал Јазеери” заједно са председником ПСГ-а Сергејем Трифуновићем.

– На чело протеста не треба да стане ниједан политичар јер ће се онда исти осути. Нама је потребно да протести расту како би натерали власт да, за почетак ослободе медије и распишу фер и поштене изборе са сређеним бирачким списковима, објашњава Стаменковић.

– Медији треба да буду отворени за све политичке опције како би грађани могли да чују шта има да кажу и други, а не само Александар Вучић и његови сателити. Да би избори били фер, поред отварања медија, треба да се уреде и бирачки спискови. То није учинила ни претходна, ни садашња власт, завршава председница Доста је било.

Погледајте целу емисију.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Dobra emisija.Branka odlicno artikulise potrebe naroda.Mogli bi mozda nesto da napravite sa Sergejem i nekim lokalnim pokretima.Spojili bi formu i sustinu u 1 ponudu,novu opciju.Ostali neka udju u SZS.Imas nove i imas stare,malo promesane sa ponekim novim i to je ponuda.Samo sto to sada nije tema.Tema su protesti.Treba osloboditi medije,srediti biracke spiskove i izboriti se za sve ostalo sto omogucava pristojan izborni proces.Ako mozete nekako i zakon da prilagodite da minimizirate mogucnost i atraktivnost preletanja.Ako se glasa za stranku,da stranka raspolaze mandatom, i da ga ako poslanik vrati mandat moze biti zamenjen sa bilo kojim sa izborne liste, a ne sa prvim sledecim.Znam da i ovakav izborni sistem ima mana i da ce se kad tad morati promeniti,ali mislim da je u trenutku u kome se nalazi nase drustvo sada,neophodan