LOKAL Војводина Саопштењe

Како је Сергеј Трифуновић отерао са протеста коалиционог партнера СНС-а

Новосађани су синоћ, пред протестну шетњу петком коју упражњавају већ недељема, имали прилике да присуствују симболичном обрачуну “праве” и “лажне” опозиције.
ДЈБ категорички стоји иза става да политикантству није место на грађанским протестима и да учешће страначких лидера и чланова бива штетно по саме протесте. Специфична обележја су такође вишак на овим протестима и евидентно им више одмажу него што користе масовности и истрајности учесника.

Највећа штету покушавају да нанесу припадници организација без јасног циља, са рушилачким ставовима и перформансима.
Екстремисти, убачени провокатори, хушкачи разних врста и сви они који су дошли да лече личне фрустрације, а не терминалну фазу српске политичке болести.

Део њих је јуче напустио протесте, али само зато да би то театрално представио као своју борбу и сопствено страдање. И то они који су били драга опозиција Милошевићу, коалициони партнер у петооктобарским променама, али и у садашњој комуналној коалицији Милоша Вучевића.
Следбеници доживотног лидера Ненада Чанка, који за Вучићеве противнике каже да само желе да владају уместо њега. Корисници пожељних парола и паравана којима правдају свој провокаторски рад, а затим деценијама преводе у политичку и другу корист. Од почетка им није било место на протестима против власти јер су јој веран партнер, који годинама злоупотребљава озбиљну тему питања Војводине, једну од најважнијих која ће осванути пред будућом власти.
Ненад Чанак имао је на располагању 16 година да нешто учини по питању које је ипак само бесомучно експлоатисао у личну корист.

Остављајући по страни намере синоћњег говорника, мишљења смо да на протестима треба да добију реч грађани који трпе последице Вучићеве власти. Незадовољни здравствени радници, понижени просветари, заборављени пензионери или неко из армије незапослених и социјално угрожених требало би да на протестима говори гласом и муком која је заузела Србију, о темама од којих свакодневно не могу да се отргну и које потискују под принудама разних врста. Добродошли су сви они који својом популарношћу и ауторитетом могу да допринесу, али не и они који су своје деловање институционализовали кроз рад неке политичке организације која ће активно учествовати у изборном процесу и парламентарном животу.

Због тога је наступ Сергеја Трифуновића, који одскора није само вољени и популарни глумац, већи лидер једне политичке опције, био корак више у јучерашњој шетњи у Новом Саду. Бројни су учесници протеста који желе промене, али не деле ставове и стил председника ПСГ-а. Политички ставови учесника протеста су врло разноврсни и многима постаје тесно приликом наступа страначких првака. Да не би дошло до осипања, политичари би требало да се држе говора на страначким наступима. Не треба манипулисати протестима.

Стога ДЈБ позива организаторе на додатни опрез и подизање протеста на наредни ниво, јер претње расту, а тиме и одговорност оних који стоје иза протеста.

Видимо се у петак!

ГО „Доста је било“ Нови Сад

Ознаке

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Verujem da Vucic hoce da podmetne protestima autonomasku boju, pa da on posle kao veliki Srbin, optuzi proteste da rasturaju Srbiju, time diskredituje 1od5miliona i otera ljude od protesta.