LOKAL Vojvodina Saopštenje

Ko brani Novosađane od dima?

Gradski odbor pokreta „Dosta je bilo“ postavlja pitanja Gradonačelniku Novg Sada Milošu Vučeviću:

  1. Zašto građani Novog Sada nisu zvanično informisani o uzrocima i poreklu dimne zavese koja je 21.03.2019. nekoliko sati bila prisutna nad Novim Sadom?
  2. Da li je tačna informacija da vatrogasna služba Grada nije bila u stanju da utvrdi odakle je došao dim i da li građani imaju razloga za zabrinutost u slučaju da se slična situacija ponovi?
  3. Da li je povećanje koncentracije štetnih čestica u vazduhu moglo ugroziti zdravlje stanovništva?
  4. Koje mere će Grad preduzeti u cilju utvrđivanja lica odgovornih za formiranje dimne zavese?

Od kada se dim pojavio u Novom Sadu, prošlo je više od 24 časa i jasno je da ni Gradonačelnik, niti neko drugi u njegovo ime, nema nameru da obavesti javnost šta se tačno dogodilo juče u prepodnevnim satima i kakve su posledice.

Podsećamo građane da je Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević bio vrlo brz i energičan u nedelju 17.03.2019, kada je bezuspešno pokušao da animira pripadnike SNS-a za eventualni kontramiting rečima: “Država mora da reaguje, ako treba reagovaće i narod da brani državu!“.

Evidentno je da su Gradonačelniku Novog Sada preči interesi partije kojoj pripada i odbrana lika i dela Predsednika Republike, te je iskazivanje odanosti vođi uvek povod za brzu, gotovo agresivnu reakciju, ali identična reakcija izostaje u situaciji kada se građani Novog Sada ozbiljno uznemire situacijom koja dovodi do ugrožavanja njihovog zdravstvenog stanja. Gospodine Vučeviću, pitamo se ko će da brani narod?!

GO “Dosta je bilo” Novi Sad

Oznake

DJB

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar