LOKAL Vojvodina Saopštenje

KONKURS ZA ČLANA SAVETA AKADEMIJE UMETNOSTI U NOVOM SADU

Skupština AP Vojvodine konsultovala je naš pokret radi učestvovanja u proceduri imenovanja članova Saveta Fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, s obzirom da je u februaru mesecu istekao mandat prethodnom sazivu.

Pokret “Dosta je bilo”, u skladu sa principom transparentnosti, želi da u otvorenom i javnosti vidljivom postupku, pronađe najboljeg kandidata za svako mesto na javnoj funkciji, pa tako i u ovom slučaju.

Ostavljen nam je kratak ROK za dostavljane predloga kandidata, do 3.04.2019. (u prilogu dostavljamo poziv koji smo dobili), a neophodno nam je i nešto vremena za evaluaciju pristiglih prijava. Stoga pozivamo sve zainteresovane kandidate i kandidatkinje da nam najkasnije do NEDELJE 31.03.2019. u 19h pošaljete svoje prijave i CV na stranicu “Dosta je bilo-Vojvodina” u direktnoj poruci ili na naš e-mail: vojvodina@dostajebilo.rs

Osnovni zahtevi odnosno tražene informacije:
•školska sprema (minimum VII stepen)
•formalno i neformalno obrazovanje,
•radno iskustvo (po mogućnosti u vezi sa delokrugom rada Akademije umetnosti)
•plan svog akcionog delovanja kroz Savet tokom buduće 3 godine, sa svežim idejema na unapređenju njegovog rada i rada ove ustanove

Reprezenta u Savetu izabraćemo komisijski, a njenu/njegovu prijavu ovde i javno objaviti. Čekamo vas!

https://drive.google.com/open?id=1KQBlbcViDxN9iaIDBEFVCqxQ5nk6GJxm

DJB

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Malo sam zunjena vasom interpretacijom da je pokret DJB dobio poziv od Skupstine Vojvodine u ovoj proceduri. Kad se otvori link jasno se vidi da je poziv Skupstine Vojvodine upucen licno narodnom poslaniku u Skupstini Vojvodine Aleksandru Zelenskom dok se pokret DJB uopste ne spominje a raspisivanje “konkursa” od strane Pokreta te licitiranje potrebnom spremom i propozicijama je potpuno neprimereno i neumesno jer je poziv upucen iskljucivo poslaniku, fizickom licu Aleksandru Zelenskom.

    Cak i da se prihvati ovakvo veoma siroko tumacenje obuhvatnosti ovog poziva bio bi red i da se kaze i koje su sve druge stranke ili pokreti, ciji su clanovi poslanici u Skupstini Vojvodine takodje dobile ovakav poziv sto bi onda bacilo novu svetlost na njegov znacaj.

    Izostavljanjem ovih “detalja” iskrivili ste znacaj poziva i predstavili ga u pogresnom svetlu, te doveli do obmane clanova i javnosti i stvaranja utiska da je jedino Pokret DJB pozvan od strane Skupstine Vojvodine da da svoje misljenje u ovoj proceduri, sto je jos jedan u nizu kontinuiranih poteza DJB koji su suprotni njegovoj sopstvenoj platformi te molim Pokret da napusti plitki marketing koji praktikuje u poslednje vreme te da se vrati svojim izvornim nacelima postovanja istine, Ustava, zakona i stvaranja dobrog zivota za sve u Srbiji.