LOKAL Vojvodina Saopštenje

Sporazum o saradnji DJB, Mađarskog pokreta i Vojvođanskog pokreta

Pokret “Dosta je bilo-Vojvodina” (Nikola Štula, koordinator), “Mađarski pokret” (Žolt Garai, kopredsednik) i “ Vojvođanski pokret” (Robert Karan, predsednik) danas su u Novom Sadu potpisali Sporazum o saradnji, u cilju unapređenja pojedinačnih politika ovih organizacija, a sa namerom da u budućnosti zajedničkim snagama doprinesemo boljem životu građana Vojvodine.

PDF Embedder requires a url attribute

Stvaramo sporazum koji treba da uključi one učesnike u političkom životu koji do sada nisu bili deo vlasti u Pokrajini ili se nisu ogrešili o funkciju koju su obavljali, zloupotrebljavajući moć i kontrolu nad resursima, kao i one čije delovanje u nekoj organizaciji nije ispunilo očekivanja po pitanju istrajnosti, čestitosti i nepovredivosti načela za koja su se zalagali. Treća politička opcija konačno je ponuđena građanima.

Krećemo u političku borbu, u kojoj nećemo odustati dok se ne uspostavi nov sistem vrednosti. Borba protiv partokratije i decentralizacija, kao osnovni preduslovi razvoja čitave zemlje, ključne su tačke ovog Sporazuma. Lokalnim samoupravama neophodno je poveriti upravljanje izvornim prihodima u najvećoj mogućoj meri. Zalagaćemo se za poštovanje postojećih zakona i donošenje novih, u cilju unapređenja životnog standarda svih građana, a uz negovanje tradicije dobrih međuetničkih odnosa i saradnje svih manjinskih zajednica. U tom procesu trudićemo se da čujemo glas što većeg broja građana Vojvodine, kako bismo zajednički izgradili zemlju u kojoj se lepo i rado živi.

SPORAZUM-O-SARADNJI

Oznake

DJB

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar