Demanti Politika

Branka Stamenković se ne protivi povratku delegacije Rusije u Savet Evrope

U pojedinim srpskim medijima pojavila se netačna i zlonamerna tvrdnja o aktivnosti poslanice i predsednice DJB Branke Stamenković na aprilskom zasedanju Skupštine Saveta Evrope, optužujući je da je u okviru debate o Izveštaju i rezoluciji pod nazivom “Uloga i misija Parlamentarne skupštine: glavni izazovi za budućnost” zastupala stav protiv ponovnog učešća delegacije Ruske Federacije u radu ovog međunarodnog tela.

DJB podržava rusku delegaciju ukoliko odluči da okonča svoj bojkot zasedanja Skupštine SE. Rusku delegaciju niko nikad nije ni isterao iz Saveta Evrope, već su sami odlučili da prestanu da prisustvuju zasedanjima Skupštine SE. Obaveštavamo javnost da Branka Stamenković uopšte nije uzela učešća u ovoj debati, da nije govorila u plenumu. Mediji su očigledno samo preneli još jednu obmanu vladajuće većine, a da nisu pitali Branku Stamenković za mišljenje.

Branka Stamenković je na aprilskom zasedanju Skupštine Saveta Evrope uzela aktivnog učešća u debati o odgovornosti političara u borbi protiv govora mržnje, navodeći primere iz srpskog parlamenta, kao i u debati o osudi seksizma u političkoj areni, osvrćući se na pogubnu ulogu politički kontrolisanih medija u diskreditaciji žena političara po osnovu činjenice da su – žene. Poslednjeg dana zasedanja govoriće o ulozi društvenih mreža u političkim kampanjama.

Savet Evrope je organizacija kojoj ravopravno pripadaju sve zemlje Evrope, tako da su i Srbija i Rusija članice Saveta Evrope. Savet Evrope nije EU. Unutar Saveta Evrope, poslanici iz različitih zemalja pripadaju različitim, srodnim poslaničkim grupama i unutar njih zastupaju politike za koje su ih birali građani u njihovim matičnim državama. Dosta je bilo pripada poslaničkoj grupa Evropskih konzervativaca i reformista koja u Skupštini SE okuplja evroskeptike i protivnike EU, zalažući se za Evropu suverenih demokratskih država.

DJB je protivnik politike “EU nema alternativu” koju vodi SNS, protivnik uništavanja demokratije, slobode medija, vladavine prava u Srbiji koju sprovode SNS i vladajuća većina. DJB je protivnik krađe izbora, manipulacije biračkim spiskovima, zastraživanja glasača koju sprovodi SNS. DJB je protivnik zakona koje je donosila i donosi vladajuća većina i sadašnje i bivše vlasti, zakona koji idu na štetu građana, a koriste samo bankarskom globalizmu. DJB je protivnik kolonizacije Srbije koju sprovodi SNS i protivnik pretvaranja Srbije u zemlju jeftine radne snage. Zbog svega ovoga, DJB i SNS nisu u istoj delegaciji. DJB zastupa interese građana Srbije. SNS zastupa sopstvene interese održanja na vlasti i interese bankarskog globalizma koji ih je doveo na vlast. Branka Stamenković je jedini zastupnik interesa građana Srbije u Savetu Evrope.

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar