VIDEO Prenosimo

(Video) Predsednica DJB Branka Stamenković ugostila studente Pariskog instituta

Predsednica Dosta je bilo i narodna poslanica Branka Stamenković nedavno je primila studente Pariskog instituta koji su prilikom posete Beograda izrazili želju da o aktuelnim političkim dešavanjima u Srbiji razgovaraju sa njom i predsednikom Programskog saveta DJB Sašom Radulovićem.

– Ekonomska politika je užasna. Domaću privredu nemamo. Dobar deo privrede je uništen bombardovanjem 1999. godine, međutim – prošlo je već 20 godina od tada. Za 20 godina očekivali biste da se pojave nove kompanije i da počnu da rastu. Međutim, to se nije desilo, jer ekonomska politika Vlade svodi se na privlačenje velikih inostranih multi-nacionalnih korporacija i kompanija da dođu ovde i otvore fabrike u kojima će se naši ljudi zaposliti i raditi za 200, 250, 300 evra mesečno. Te kompanije ne dolaze na sopstvenu inicijativu. Vlada ih plaća da dođu, putem subvencija. Dakle, Vlada napravi dogovor s inostranim kompanijama, mahom nemačkim, da im plate deset hiljada evra po otvorenom radnom mestu mesečno, daju im zemljište besplatno, pomažu im da lako preskoče svaku birokratsku prepreku, a istovremeno domaći preduzetnici, koji bi voleli da urade to isto, ne uživaju subvencije, ne dobijaju zemljište besplatno, a da ne pominjemo silnu birokratiju i papire koje moraju da imaju, plus inspekcija će da ga kazni i za najmanji prestup, rekla je studentima Stamenković.

Pogledajte deo ovog razgovora.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Pozdrav Vama Branka i celoj DJB “ekipi” iz sve snage.
    Lepo jasno, ono sto mi znamo. Nekoliko pitanja:
    – Kako je Pariski institut cuo za DJB?
    – Da li je bilo i nekakvog razgovora ili rasprave?
    – Da li ste rekli da smo vec dva puta protestvovali pred ambasadom Francuske?
    – Da li je Pariski instut posetio jos neke stranke?
    – Kakva organizacija je Pariski institut?
    – Da li je sniman ceo dogadjaj i da li ce biti objavljen?
    Jos jednom pozdrav svima iz sve snage od jednog Zike.

    • Poštovani, reč je o fakultetu političkih nauka iz Pariza, a studenti su nam se sami javili i pitali da li mogu da budu naši gosti. Razgovor je trajao dugo, mi smo pustili jedan deo, a biće ih još.