VIDEO Политика Преносимо

Ево како је Саша Радуловић објаснио страним студентима демократију у Србији

Студенти политичких наука из Париза недавно су били гости председнице ДЈБ Бранке Стаменковић и председника Програмског савета ДЈБ Саше Радуловића.

Оснивач покрета Доста је било, желео је, за почетак, да им објасни какву демократију ми имамо данас у Србији.

“Основ демократског друштва су слободни избори и слободни медији. Када је реч о Србији, ми у бирачким списковима имамо уписаних два милиона више гласача него што их има у Србији.

Што се слободних медија тиче, никада нисам гостовао на Јавном сервису. А иста ситуација је и на другим телевизијама с националном покривеношћу.

А кад је реч о бројању гласова, у суштини не дозвољавају надзор онога што се дешава и како се гласови броје. Застрашују гласаче на бирачким местима. Дакле, имамо изборну превару.

Не постоји изговор за ЕУ бирократе да изговарају то што изговарају – да Србија иде у добром правцу. Јер, ово није демократија.”

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Pogledah intervju sa Djilasom, zeludac mi se okrenuo. Covek bi jos vise nabudzio javni stetocinski sektor, taj bi osnovao jos 10 novih javnih preduzeca,ludilu nikad kraja.Imali bi jos desetine hiljada novih stetocina na narodnoj grbaci. Rekoh, ovaj je gori od Vucica, Vucic barem nesto privatizuje. Zasto ljudi ne bi bili vlasnici zadruga i fabrika, zasto vi partokratske totalitarne sibicarcine sve morate da kontrolisete. Odjasete vise zute i crne spodobe iz nasih zivota. Dosta je bilo i Radulovicu spasi nas jos vece stete