VIDEO Politika Prenosimo

Evo kako je Saša Radulović objasnio stranim studentima demokratiju u Srbiji

Studenti političkih nauka iz Pariza nedavno su bili gosti predsednice DJB Branke Stamenković i predsednika Programskog saveta DJB Saše Radulovića.

Osnivač pokreta Dosta je bilo, želeo je, za početak, da im objasni kakvu demokratiju mi imamo danas u Srbiji.

“Osnov demokratskog društva su slobodni izbori i slobodni mediji. Kada je reč o Srbiji, mi u biračkim spiskovima imamo upisanih dva miliona više glasača nego što ih ima u Srbiji.

Što se slobodnih medija tiče, nikada nisam gostovao na Javnom servisu. A ista situacija je i na drugim televizijama s nacionalnom pokrivenošću.

A kad je reč o brojanju glasova, u suštini ne dozvoljavaju nadzor onoga što se dešava i kako se glasovi broje. Zastrašuju glasače na biračkim mestima. Dakle, imamo izbornu prevaru.

Ne postoji izgovor za EU birokrate da izgovaraju to što izgovaraju – da Srbija ide u dobrom pravcu. Jer, ovo nije demokratija.”

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Pogledah intervju sa Djilasom, zeludac mi se okrenuo. Covek bi jos vise nabudzio javni stetocinski sektor, taj bi osnovao jos 10 novih javnih preduzeca,ludilu nikad kraja.Imali bi jos desetine hiljada novih stetocina na narodnoj grbaci. Rekoh, ovaj je gori od Vucica, Vucic barem nesto privatizuje. Zasto ljudi ne bi bili vlasnici zadruga i fabrika, zasto vi partokratske totalitarne sibicarcine sve morate da kontrolisete. Odjasete vise zute i crne spodobe iz nasih zivota. Dosta je bilo i Radulovicu spasi nas jos vece stete