Политика Саопштењe

Чувари протеста су грађани, а не политичари

Протести које су грађани пре пет месеци покренули широм Србије трпе притиске због покушаја присвајања и контроле. ДЈБ од самог почетка протеста позива све опозиционе политичаре да се клоне чела протестне колоне и да се не хватају за микрофон, како се протести не би осули, већ из месеца у месец расли, јер нам је то свима у интересу.

Нажалост, уместо подршке захтевима грађана за стварање фер слободних услова, одређена политичка деловања доводе до разводњавања захтева, а и самих протеста. Са жаљењем констатујемо да је услед тога у великом броју градова у унутрашњости протест већ обустављен.

ДЈБ позива све опозиционе политичаре да помогну у каналисању незадовољства грађана тако што ће се обавезати на бојкот било каквих избора док се не испуне услови да они буду фер и слободни, то јест:

  1. Средити бирачке спискове;
  2. Увести камере на сва бирачка места да снимају бирачке кутије током гласања и бројања гласова;
  3. Омогућити несметан увид у целокупан бирачки материјал након избора;
  4. Фер приступ медијима са националном фреквенцијом, пре свега РТС-у.

Такође, ДЈБ позива на заједничку шетњу с грађанима, а не испред грађана.

Прочитајте још:

ДЈБ неће слушати политичке говорнике на протесту

Странке не треба да воде протесте, потребни су конкретнији захтеви

Саша Радуловић: ЕУ која подржава аутократу је права адреса за захтеве са протеста

Челници ДЈБ неће говорити на протестима

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Pridružujem se apelu DJB-a da se bivši političari sami maknu sa čela kolone da ih građani ne bi makli. Kako ne shvataju da im narod ne veruje. A možda su plaćeni od AV-a da tako rasture najozbiljnije proteste do sada.

    • Izvinite što se petljam samo da dodam. Saša Radulović ne podržava proteste pa ne vidim svrhu da dolazi na njih jer još uvek nije vreme za proteste.