Медији Саопштењe

Оштро осуђујемо нападе на новинаре у Србији

Најоштрије осуђујемо напад на новинара и уредника БИРН-а Слободана Георгиева путем друштвених мрежа и подржавамо данашњи протест новинара испред Тужилаштва за високотехнолошки криминал. Захтевамо од Тужилаштва да расветли овај случај и што пре приведе правди одговорне за још један у низу примера застрашивања новинара и унижавања новинарске професије.

Један од стубова демократије у сваком друштву јесу независни медији, а њихова слобода се у Србији данас крши на најгрубљи начин док власт злоупотребља медије у политичке и личне сврхе. Манипулација грађана медијским мраком данас је у Србији достигла свој врхунац, а сваком новинару који се усуди да својим деловањем расветли део ове мрачне слагалице црта се мета на челу. Питање слободе медија и њеног одсуства у Србији јесте питање за наше друштво, али је пре свега питање за Европску унију која подржава аутократски режим Александра Вучића, жмурећи на груба кршења људских права и европских вредности, зарад остварења партикуларних интереса.

Зато уз најоштрију осуду напада на новинаре у Србији питамо Европску унију докле ће под тепих да гура злоупотребу медија у Србији док “Србија иде у добром правцу”?

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар