Kosovo i Metohija Politika Saopštenje

Zašto predsednik Srbije kaže da će Priština dobiti nezavisnost?

U svom jučerašnjem obraćanju javnosti nakon sastanka u Berlinu o čijem sadržaju ni javnost ni skupština Srbije ne zna apsolutno ništa, predsednik Srbije izjavio je da će Kosovo i Metohija “dobiti nezavisnost i suverenost na celoj svojoj teritoriji i da to neće biti njegovom krivicom”. Zašto bi predsednik Srbije davao ovakvu izjavu, kada Priština može dobiti nezavisnost samo pristankom vlasti u Srbiji na čijem je čelu on?

Dok je na snazi Rezolucija UN 1244, Kosovo i Metohija su sastavni deo Srbije. To se može promeniti samo na dva načina: donošenjem nove, drugačije rezolucije u Savetu bezbednosti UN, ili dobrovoljnim odricanjem Republike Srbije od svoje južne pokrajine.

S obzirom da su šanse za donošenje drugačije rezolucije u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija ravne nuli, Srbija se pokušava nagovoriti na dobrovoljno odricanje od Kosova i Metohije preko Briselskih razgovora.

Da li predsednik Srbije ovom izjavom najavljuje građanima Srbije da se sprema da pod pritiskom Merkelove i Makrona potpiše nezavisnost Prištini ili je nešto drugo u pitanju?

Povezani tekstovi:

Petnaest godina od napada na Srbe na KiM

DJB najoštrije osuđuje najavu formiranja Vojske Kosova

I Republička direkcija za imovinu krije podatke o imovini Srbije na KiM

DJB najoštrije osuđuje upad kosovske policije na sever KiM

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

 • Politika je ZIVOT koji se zivi svakoga dana.
  Gospodo iz DjB gde su Vam oni lepi tekstovi koji su sada jako akuelni u Beogradu a milsimo na link https://balkangreenenergynews.com/rs/tender-izrada-studije-opravdanosti-i-projekta-za-daljinsko-upravljanje-javnim-osvetljenjem-u-beogradu/
  Bilo bi lepo da Vas tim strucnaka obradi ovu Temu za BEOgrad od krucijalne vaznosti.
  Gde su Vam gospodo od DjB strucnjaci ili mislite da se sarlatanima pokrivate.
  DO POBEDE.

  • Ocigledna planirana korucija ogromnih razmera. Ako se zna da je 100 000 dinara orijentaciona cena za bruto mesec covek na nekom od fakulteta gde se ova materija proucava dolazimo do strasnih disproporcija jer je planirana procena za ovu Studiju 30 000 000,00 – 30 miliona dinara. Znaci da ako se angazuje 5 eksperata nihova sastnica za mesec dan je 500 000 dinara sto znaci da je potrebno 60 mesec ili 5 godina da se ova Studija realizuje a Ugovorom ce biti planirana tri meseca. Jednostavno je zakljuciti da je po sredi pranje ili izvlacenje novca iz BUDZETA Grada Beograda.

  • Procenjena vrednost za izradu ove Studije je 100 miliona dinara, znaci situacija jej jos gora od gradnje Gondole na Kalemegdanu.

 • Ljudi,sta se sa vama desava?
  Vracajte se na politicku scenu, ako boga znate, jer ovo je neizdrzljivo.
  Unistise protest,preuzeli ga, 5 puta za redom Lecic dok se nisu svi razbezali, kao sto je onomad isto tako “uspesno” bilo i sa onom njegovom “plisanom revolucijom”….strasno. Ko se novi pojavi na politickoj sceni, a da nesto vredi,biva eliminisan iz politickog zivota, a kao stalno traze nove ljude-koje nove ljude?Pa imali ste nove ljude pa ste sve ucinili da ih eliminisete,da im maksimalno otezate,pre svega mislim na konstantno medijsko ignorisanje Djb-a,cak i u trenucima kada je usao u parlament kao najjaca opoziciona stranka.
  Ovde smo mogli da procitamo divne tekstove, pratili ste sve teme…Sta bi sa onim “mi ne odustajemo”?
  Hocete ucestvovati u ovoj “slobodnoj zoni”?
  Ili je i to,kao sto je to postao i protest, rezervisano samo za potpisnike “sporazuma sa narodom”?

 • Jel ima DJB ideju kako se resiti i Kurte i Murte. Posto setanja propadose,kako inace i Radulovic pretpostavi uspesno. I uspostavi ti red i pogasiti izmisljenu administraciju i izbaciti stetocine. Da se na kraju ne svede sve na neku vecnu borbu,vecni maraton,a mi pritom ojadismo od gladi i beznadja

  • Šetnje nisu propale. Radulović je uvek na protestu. Zašto vam treba iskrivljena slika? Zapitajte se. Možda vas samo mrzi da protegnete noge.