Саопштењe Скупштина

СНС промовисао Хитлера и Немачку у скупштини Србије

Председник посланичке групе СНС-а Мартиновић је током расправе о Косову и Метохији у скупштини Србије, утврдио да је 27. март 1941. године, када је Србије рекла НЕ Тројном пакту са Хитлеровом Немачком, био непотребан “авантуризам” који Србија себи није смела да дозволи, практично промовишући идеју да је Србија требало да стане уз Хитлера и подржи фашизам јер би тако, по Мартиновићу, “избегла велика страдања у рату”.

Несхватљива је ова срамна изјава Мартиновића. То не само да шаље погубну поруку да је Србија требало да погне главу пред злом, већ прекраја историју и обесмишљава и све жртве наших предака. Током целе расправе о Косову и Метохији, прво председник СНС-а, а онда и сви посланици СНС-а, су у својим говорима величали данашњу Немачку и њихову политику на Балкану и ишли тако далеко да додовде у питање чак и антифашистичку прошлост Србије.

Због чега председник СНС-а и цео СНС толико велича Немачку и њихову политику на Балкану? Политика Берлина у вези са Косовом и Метохијом је да Србија добровољно потпише “правно-обавезујући споразум” са Приштином, по основу кога би се Србија одрекла Косова и Метохије. Да ли председник СНС-а поручује грађанима Србије да слуша Берлин и да је спреман да прати њихову политику?

Статус Косова и Метохије решен је Резолуцијом СБ УН 1244, баш као што је и статус Босне и Херцеговине решен Дејтонским споразумом. Ова решења нису идеална, ни једна страна није задовољна њима, али су их сви прихватили и они представљају гаранцију мира. Сваки покушај да се ово промени агресивним пристисцима води у дестабилизацију региона. Србија свакако не треба да подлеже притисцима било кога, већ треба да води политику поштовања Резолуције 1244 и очувања територијалног интегритета земље. На то нас све, па и председника СНС-а, обавезује Устав Републике Србије.

Позивамо прво председника СНС-а, а онда и целокупну јавност Србије, да се јавно и гласно огради и осуди неодговорну изјаву председника посланичке групе СНС-а у скупштини Србије.
Прочитајте још и:

ЕУ и СНС сервирају лажну опозицију у скупштини

Потемкинова села председника СНС-а

ДЈБ ће наставити да бојкотује бесмислене седнице скупштине

СНС купио Прву и О2 парама грађана

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар