Saopštenje Skupština

SNS promovisao Hitlera i Nemačku u skupštini Srbije

Predsednik poslaničke grupe SNS-a Martinović je tokom rasprave o Kosovu i Metohiji u skupštini Srbije, utvrdio da je 27. mart 1941. godine, kada je Srbije rekla NE Trojnom paktu sa Hitlerovom Nemačkom, bio nepotreban “avanturizam” koji Srbija sebi nije smela da dozvoli, praktično promovišući ideju da je Srbija trebalo da stane uz Hitlera i podrži fašizam jer bi tako, po Martinoviću, “izbegla velika stradanja u ratu”.

Neshvatljiva je ova sramna izjava Martinovića. To ne samo da šalje pogubnu poruku da je Srbija trebalo da pogne glavu pred zlom, već prekraja istoriju i obesmišljava i sve žrtve naših predaka. Tokom cele rasprave o Kosovu i Metohiji, prvo predsednik SNS-a, a onda i svi poslanici SNS-a, su u svojim govorima veličali današnju Nemačku i njihovu politiku na Balkanu i išli tako daleko da dodovde u pitanje čak i antifašističku prošlost Srbije.

Zbog čega predsednik SNS-a i ceo SNS toliko veliča Nemačku i njihovu politiku na Balkanu? Politika Berlina u vezi sa Kosovom i Metohijom je da Srbija dobrovoljno potpiše “pravno-obavezujući sporazum” sa Prištinom, po osnovu koga bi se Srbija odrekla Kosova i Metohije. Da li predsednik SNS-a poručuje građanima Srbije da sluša Berlin i da je spreman da prati njihovu politiku?

Status Kosova i Metohije rešen je Rezolucijom SB UN 1244, baš kao što je i status Bosne i Hercegovine rešen Dejtonskim sporazumom. Ova rešenja nisu idealna, ni jedna strana nije zadovoljna njima, ali su ih svi prihvatili i oni predstavljaju garanciju mira. Svaki pokušaj da se ovo promeni agresivnim pristiscima vodi u destabilizaciju regiona. Srbija svakako ne treba da podleže pritiscima bilo koga, već treba da vodi politiku poštovanja Rezolucije 1244 i očuvanja teritorijalnog integriteta zemlje. Na to nas sve, pa i predsednika SNS-a, obavezuje Ustav Republike Srbije.

Pozivamo prvo predsednika SNS-a, a onda i celokupnu javnost Srbije, da se javno i glasno ogradi i osudi neodgovornu izjavu predsednika poslaničke grupe SNS-a u skupštini Srbije.




Pročitajte još i:

EU i SNS serviraju lažnu opoziciju u skupštini

Potemkinova sela predsednika SNS-a

DJB će nastaviti da bojkotuje besmislene sednice skupštine

SNS kupio Prvu i O2 parama građana

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • DJB sa jos nekim poslanicima mora da vrati mandate parlamentu i tako pokaze da nije tu zbog plata,nego iz ideala. Treba ici u rusenje ovog banditsko partijsko totalitarnog poretka,nema se vise sta cekati i ici u borbu za bolji zivot