Војводина Саопштењe

(Видео) Пропагандисти СНС-а упали у просторије ДЈБ у Вршцу и застрашивали пензионере

Лажно се скривајући иза професије новинара, пропагандисти СНС-а су за време састанка пензионера са адвокатима, у петак 31. маја непозвани упали у просторије ДЈБ у Вршцу у намери да застраше вршачке пензионере којима Град Вршац, по судској пресуди, исплаћује повраћај нелегално наплаћеног самодоприноса. Осим што су на овај начин повредили приватни посед, пропагандисти су нарушили и тајност односа адвоката и клијената.

Град Вршац је пензионерима годинама незаконито наплаћивао самодопринос за канализацију, све док ДЈБ није крајем 2014. године Уставном суду поднео предлог за оцену законитости такве праксе. Уставни суд је у фебруару 2017. године уважио ове аргументе и недвосмислено утврдио да је самодопринос пензионерима наплаћиван противзаконито. Након тога је локална власт претњама и насиљем покушавала да спречи вршачке пензионере да судским путем затраже повраћај новца. И поред тога је Основни суд у Вршцу донео 2.150 пресуда против Града Вршца по тужбама пензионера, што је Виши суд у Панчеву потврдио. Када су већ кренула извршења пресуда, Уставни суд је у новембру 2018. године, по жалби Града Вршца, донео политички, а не правно мотивисану одлуку да пензионери немају право на повраћај новца, тражећи од Вишег суда да преиначи пресуде, овога пута у корист Града Вршца.

Иако овај случај није правно окончан, јер предстоји поступак ревизије, СНС власт у Вршцу месецима застрашује пензионере и прети им да ће свој новац, који им је незаконито отет, а који су по пресудама суда добили назад, морати да врате Граду. У ту сврху упрегли су и локалну пропагандну машинерију. Локални „медији“ никада нису објективно информисали грађане, већ су искључиво преносили обраћања локалне власти. Никада се нису одазвали на позиве локалног одбора ДЈБ на конференције за медије, али су сада непозвани упали у просторије ДЈБ у Вршцу да застрашују пензионере и измишљају скандале.

СНС је свестан да, уколико пензионери остану ускраћени за правду унутар српског политички контролисаног правосуђа, на располагању за заштиту права имају и суд у Стразбуру. Управо зато СНС застрашује пензионере, како би они одустали од судских поступака, знајући да над судом у Стразбуру немају политичку контролу.

ДЈБ најоштрије осуђује ове јефтине покушаје СНС власти у Вршцу да преко својих пропагандиста међу пензионерима шири неосновану панику, успут се упирући да дискредитује ДЈБ одбор у Вршцу који се од 2014. године борио за исправљање ове велике неправде и тако стекао изузетно добру репутацију и поштовање.

Ови притисци на ДЈБ несумњиво су део кампање за предстојеће локалне изборе у Вршцу с циљем да одврате грађане Вршца од политичке организације која се већ 5 година бори за права њихових најстаријих суграђана.
Повезани текстови:

Победа ДЈБ-а у Вршцу – Град враћа пензионерима незаконито наплаћен самодопринос

Новац од самодоприноса се враћа вршачким пензионерима

На ДЈБ трибини у Вршцу навијачи и ботови правили неред

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар