Правосуђе Саопштењe

Председник СНС-а се сакрива од Саше Радуловића иза Народне скупштине

Након што је две године избегавао да прими судски позив за рочиште по тужби због повреде части и угледа председника ДЈБ Саше Радуловића, Александар Вучић се сада од суда сакрива иза Народне скупштине, очекујући да му она обезбеди имунитет у парничном поступку, упркос чињеници да Устав и закони Србије имунитет предвиђају само за кривичне поступке.

Рочиште по тужби Саше Радуловића против Александра Вучића због неистина које је у парламенту изрекао 2016. године о измишљеном пореском дугу Радуловића у Америци и стечајним поступцима које је водио у Србији, које је било заказано за 24. јун 2019. године у Вишем суду у Београду, није одржано због инсистирања судије да се Народна скупштина Србије обавести о чињеници да се тужени преко адвоката није позвао на имунитет, не би ли га уместо тога добио од народних посланика.

Свестан чињенице да се на имунитет и не може позвати у парничном поступку, већ само у кривичном, а да би избегао суђење, Александар Вучић посегао је за триком: навешће Народну скупштину да прекрши Устав и законе Србије, тако што ће му “наметнути” имунитет на који он нема право.

ДЈБ позива народне посланике владајуће коалиције да се одупру овом провидном покушају дискредитације Народне скупштине зарад себичних интереса председника СНС-а и да одбију да учествују у оркестрираном и фабрикованом навођењу представника овог највишег органа власти у земљи на кршење Устава и закона како би заштитили Вучића од правне одговорности.


Повезани текстови:

Да ли Вучић има храбрости да се појави на суду против Радуловића

За јавно вређање Саше Радуловића, Вучић да се извини и плати два милиона

Још једна кривична тужба против Вучића због увреда

Суд каже да Вучић несметано може да износи лажи о политичким противницима

Кланшчек изгубио све спорове против Саше Радуловића

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар