Politika Saopštenje

Partokratija ojačava sredstva prinude preko komunalne policije

Daleko od očiju javnosti i za vreme bojkota parlamenta, vlast je donela nov zakon o komunalnoj policiji u kojoj će priučeni partijski vojnici u svim opštinama u Srbiji dobiti policijska ovlašćenje i time mogućnost da zastrašuju osiromašene građane.

Pored zastrašivanja građana posebno u vreme preizbornih kampanja, ovu partijsku para-policiju vlast ima nameru da koristi za udomljavanje svojih partijskih kadrova kojima je, u zamenu za glas na izborima, obećala zaposlenje.

Komunalna policija je osnovana 2010. godine i njene temelje u 8 gradova u Srbiji su postavili DS, Boris Tadić i Dragan Đilas u Beogradu, pod budnim okom EU. Na osnovu dosadašnjih iskustava u Beogradu i ostalim gradovima, postoji opravdana bojazan da će proširenje ovlašćenja neprikladno obučenih pripadnika komunalne policije, kao i povećanje njihovog broja, uvećati broj nemilih scena nasilja i da će žrtve takvog progona biti građani koji se protive ovoj vlasti.

DJB se protivi novom Zakonu o komunalnoj miliciji koji predviđa povećanje broja i proširenje ovlašćenja ove svojevrsne partijske vojske, osmišljene još u doba bivše vlasti. Partokratiju koja nam je otela sve institucije države treba razmontirati, a ne učvršćivati treniranjem para-milicijske strogoće. Red u Srbiji treba uvesti kroz odlučnu borbu protiv visoke korupcije. Kada dobije podršku građana, DJB će ukinuti ovaj Zakon o komunalnoj miliciji.


Pročitajte još:

Ukinućemo komunalnu policiju

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Morate shvatiti da su Srbi jedan servilan i ponizan narod i uvek su to bili kroz istoriju. Sada kada je skoro sve sto moze da razmislja pobeglo iz zemlje, ovo je raj za ljude sa represivnim mentalitetom. Jedino resenje je zabrana glasa penzionerima. Dok to shvatite,ode sve dodjavola