Саопштењe Спољна политика

(Видео) Председник СНС-а оћутао и друго Макроново вређање Србије

Након што је на прослави победе у Првом светском рату у Паризу прошле године понизио Републику Србију и немерљиво велике жртве које је српски народ током тог рата ставио на олтар слободе у Европи, Емануел Макрон је на јучерашној конференцији за штампу у Београду поново увредио Србију. Говорећи о дијалогу између Београда и Приштине, причао је о две одвојене државе којима он жели помоћи да се узајамно признају.

Реакција председника СНС-а на ову изјаву Макрона потпуно је неразумљива и неприхватљива. Уместо да одбаци импликације о било каквој државности Косова и Метохије, Вучић је правдао такав став Емануела Макрона и Ангеле Меркел, хвалећи чињеницу да с њим опширно разговарају и хоће да га саслушају, објашњавајући да статус КиМ не зависи од њега, већ од њих двоје и Европске Уније.

Емануел Макрон је, питан да ли ће се срести и са опозицијом, дао одговор који вређа интелигенцију грађана Србије. Страхујући од онога што би од опозиције могао чути, изговор за избегавање састанка је пронашао у касно упућеном захтеву. Да је имао храбрости сусрести се са представницима ДЈБ, суочио би се са јасним протестом због унижавања Србије, баш као што смо оштро протествовали и прошле године, након увреде у Паризу, упућујући протестно писмо француском амбасадору у Србији.

ЕУ подржава председника СНС-а. ЕУ не занимају ни владавина права, ни слобода медија, ни слободни и фер избори у Србији. Интерес ЕУ је да за своју подршку од Вучића добије послушност и испуњење свих њихових захтева. Докле год њихов први човек ужива ту и такву подршку, у замену за своју послушност, СНС неће изгубити власт у Србији, јер ће моћи несметано да контролише медије, застрашује грађане и краде изборе.
Повезани текстови:
ДЈБ упутио протестно писмо амбасадору Француске у Србији Мондолонију

Минут ћутања за преминулу демократију испред француске амбасаде

Доста је било

Доста је било

2
Оставите коментар

avatar
2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Parisenžermen111 Recent comment authors
најновији најстарији
111
Гост
111

Znamo da ga EU voli, ali koje je vase resenje za ove partijske krokodile

Parisenžermen
Гост
Parisenžermen

„ЕУ подржава председника СНС-а. ЕУ не занимају ни владавина права, ни слобода медија, ни слободни и фер избори у Србији.“

Ma jok, vi to ne razumete 🙂 EU nema alternativu! Moramo da sarađujemo sa svetom! Hoćete izolaciju ili da budemo ruska gubernija, to vam se više sviđa? 🙂 Hoćete rat sa celim svetom? Fašisti jedni :DDD