Саопштењe Спољна политика

(Видео) Председник СНС-а оћутао и друго Макроново вређање Србије

Након што је на прослави победе у Првом светском рату у Паризу прошле године понизио Републику Србију и немерљиво велике жртве које је српски народ током тог рата ставио на олтар слободе у Европи, Емануел Макрон је на јучерашној конференцији за штампу у Београду поново увредио Србију. Говорећи о дијалогу између Београда и Приштине, причао је о две одвојене државе којима он жели помоћи да се узајамно признају.

Реакција председника СНС-а на ову изјаву Макрона потпуно је неразумљива и неприхватљива. Уместо да одбаци импликације о било каквој државности Косова и Метохије, Вучић је правдао такав став Емануела Макрона и Ангеле Меркел, хвалећи чињеницу да с њим опширно разговарају и хоће да га саслушају, објашњавајући да статус КиМ не зависи од њега, већ од њих двоје и Европске Уније.

Емануел Макрон је, питан да ли ће се срести и са опозицијом, дао одговор који вређа интелигенцију грађана Србије. Страхујући од онога што би од опозиције могао чути, изговор за избегавање састанка је пронашао у касно упућеном захтеву. Да је имао храбрости сусрести се са представницима ДЈБ, суочио би се са јасним протестом због унижавања Србије, баш као што смо оштро протествовали и прошле године, након увреде у Паризу, упућујући протестно писмо француском амбасадору у Србији.

ЕУ подржава председника СНС-а. ЕУ не занимају ни владавина права, ни слобода медија, ни слободни и фер избори у Србији. Интерес ЕУ је да за своју подршку од Вучића добије послушност и испуњење свих њихових захтева. Докле год њихов први човек ужива ту и такву подршку, у замену за своју послушност, СНС неће изгубити власт у Србији, јер ће моћи несметано да контролише медије, застрашује грађане и краде изборе.
Повезани текстови:
ДЈБ упутио протестно писмо амбасадору Француске у Србији Мондолонију

Минут ћутања за преминулу демократију испред француске амбасаде

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • “ЕУ подржава председника СНС-а. ЕУ не занимају ни владавина права, ни слобода медија, ни слободни и фер избори у Србији.”

    Ma jok, vi to ne razumete 🙂 EU nema alternativu! Moramo da sarađujemo sa svetom! Hoćete izolaciju ili da budemo ruska gubernija, to vam se više sviđa? 🙂 Hoćete rat sa celim svetom? Fašisti jedni :DDD