Saopštenje Spoljna politika

(Video) Predsednik SNS-a oćutao i drugo Makronovo vređanje Srbije

Nakon što je na proslavi pobede u Prvom svetskom ratu u Parizu prošle godine ponizio Republiku Srbiju i nemerljivo velike žrtve koje je srpski narod tokom tog rata stavio na oltar slobode u Evropi, Emanuel Makron je na jučerašnoj konferenciji za štampu u Beogradu ponovo uvredio Srbiju. Govoreći o dijalogu između Beograda i Prištine, pričao je o dve odvojene države kojima on želi pomoći da se uzajamno priznaju.

Reakcija predsednika SNS-a na ovu izjavu Makrona potpuno je nerazumljiva i neprihvatljiva. Umesto da odbaci implikacije o bilo kakvoj državnosti Kosova i Metohije, Vučić je pravdao takav stav Emanuela Makrona i Angele Merkel, hvaleći činjenicu da s njim opširno razgovaraju i hoće da ga saslušaju, objašnjavajući da status KiM ne zavisi od njega, već od njih dvoje i Evropske Unije.

Emanuel Makron je, pitan da li će se sresti i sa opozicijom, dao odgovor koji vređa inteligenciju građana Srbije. Strahujući od onoga što bi od opozicije mogao čuti, izgovor za izbegavanje sastanka je pronašao u kasno upućenom zahtevu. Da je imao hrabrosti susresti se sa predstavnicima DJB, suočio bi se sa jasnim protestom zbog unižavanja Srbije, baš kao što smo oštro protestvovali i prošle godine, nakon uvrede u Parizu, upućujući protestno pismo francuskom ambasadoru u Srbiji.

EU podržava predsednika SNS-a. EU ne zanimaju ni vladavina prava, ni sloboda medija, ni slobodni i fer izbori u Srbiji. Interes EU je da za svoju podršku od Vučića dobije poslušnost i ispunjenje svih njihovih zahteva. Dokle god njihov prvi čovek uživa tu i takvu podršku, u zamenu za svoju poslušnost, SNS neće izgubiti vlast u Srbiji, jer će moći nesmetano da kontroliše medije, zastrašuje građane i krade izbore.




Povezani tekstovi:
DJB uputio protestno pismo ambasadoru Francuske u Srbiji Mondoloniju

Minut ćutanja za preminulu demokratiju ispred francuske ambasade

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • “EU podržava predsednika SNS-a. EU ne zanimaju ni vladavina prava, ni sloboda medija, ni slobodni i fer izbori u Srbiji.”

    Ma jok, vi to ne razumete 🙂 EU nema alternativu! Moramo da sarađujemo sa svetom! Hoćete izolaciju ili da budemo ruska gubernija, to vam se više sviđa? 🙂 Hoćete rat sa celim svetom? Fašisti jedni :DDD