Vojvodina

Prečišćavanje vode ponovo kreće od sledeće nedelje

Prečišćena vode će ponovo da krene sledeće nedelje. Postrojenje će postepeno ponovo da se pušta u rad. Prva reakcija na ovu vest verovatno je da je ovo još jedna najava. Pre nego što smo ovo napisali dobro smo se informisali i obišli postrojenje koje je detaljno dorađeno, a radovi su na samom kraju.

Nismo promenili mišljenje da je ovo trebalo da se dogodi mnogo ranije. Do tako velikog kašnjenja došlo je zbog propusta sa obe strane, i grada Zrenjanina, odnosno JKP“ Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin i izvođača usluge prečiščavanja pitke vode, ali i zbog spleta objektivno loših okolnosti. Pod okolnostima podrazumevamo nekoliko neverovatnih stvari:

  • da je moguće raspisati tender koji nije baš u skladu sa zakonom,
  • da je moguće da se zakon dvojako tumači,
  • da je moguće da se promeni zakon posle već raspisanog tendera kako bi sve bilo usaklađeno uz sva čekanja da se konačno dobiju dozvole i saglasnosti u skladu sa tim.

Kroz direktne kontakte došli smo do informacija do kojih svojevremeno nismo mogli da dođemo kroz inicijativu „Zajedno za vodu“ zvanično putem dopisa, a koje zbog obimnosti i kompleksnosti neće biti ovde spomenute već u narednim saoptenjima.

Naša odluka da rasformiramo i napustimo glomaznu neefikasnu inicijativu koju smo oraganizovali pokazala se ispravna jer smo sami na drugi način bili efikasniji. To ne znači da se nadalje nećemo udruživati, ali će u tim udruženjima, poučeni iskustvom sigurno biti mnogo strožije hijerarhije, defisanih prava i obaveza.

U veoma važnoj mešovitoj komisiji koja treba da isprati puštanje u rad postrojenja, kada je ono proradilo u punom kapacitetu, naći će se neko od našiih predloženih kandidata. Za ovu komisiju dobro smo se raspitali pre nego što smo predlog sastavili. Zbunjenost jednog dela javnosti našim predlogom proizilazi iz suštinske razlike u načinu na koji mi želimo da funkcionišemo. Sa zadovoljstvom ćemo ponoviti da ni jednog predloženog kandidata lično ne poznajemo. Niko od predloženih nije naš politički a ni ideološki saborac. Kriterijumi kojima smo se rukovodili su kriterijumi DJB još iz davne 2014.:

  • stručnost, radno iskustvo,
  • radna biografija i
  • saznanje da su svi predloženi kandidati svoje zadatke i obaveze do sada savesno i stručno obavljali.

Ne želimo da nas predstavljaju poznanici, već želimo da nas predstavljaju najbolji. Uz svu našu želju da Zrenjanin konačno dobije čistu vodu po uslovima iz tendera, iz navedenih razloga na odluke i mišljenja komisije nećemo moći da utičemo.

Narednih nedelja očekujemo intenzivna dešavanja koja ćemo budno pratiti.

Zajednilko saopštenje DJB i portala Zrenjanin Danas.

Dosta je bilo

Dosta je bilo

1
Ostavite komentar

avatar
2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
RODOLJUB Recent comment authors
najnoviji najstariji
RODOLJUB
Gost
RODOLJUB

Dosta je odavno