Војводина

Да ли је 67,5 милиона динара поклоњено или позајмљено конзорцијуму који треба да пречишћава воду?

На 26. Седници скупштине града Зрењанина гласовима СНСа и партнера изгласан је посебан програм о коришћењу субвенција из буџета града Зрењанина за ЈКП „Водовод и канализацију“ Зрењанин. У оквиру те субвенције стоји да Водовод, цитирамо: „треба да да изврши уплату за услугу пречишћавања питке воде, а која се односи на замену опреме постројења… „. Ради се о 67,5 милиона динара.

Многи су (ми први) оштро критиковали ову одлуку јер у уговору о пречишћавању питке воде јасно стоји да извођач услуге пречишћавања воде, постројење за пречишћавање укључујући и пробни рад треба да изгради својим средствима.

Наком изјаве званичника града и премијерке да се заправао ради о позајмици и даље смо имали разлога да сумњамо, јер је једини званичан документ који смо имали скупштинска одлука.

Затражили смо додатно објашњење и добили копију уговора о позајмици. У уговору стоји да је 67,5 милиона динара позајмљено на период од 36 месеци уз предрачун који ова средства треба да правда и бланко менице као средство обезбеђења.

Остаје нејасно зашто је овај закључак градског већа и уговор о позајмици доступан јавности само уз посебан захтев. Зашто су Скупштина града Зрењанина и јавност доведени у заблуду јер им је представљена само одлука која је претходила овом закључку, где стоји да се ради о субвенцији (поклону).

Већ смо напоменули да напуштањем иницијативе „Заједно за воду“ сами брже и ефикасније долазимо до информација. И даље ћемо се трудити да сва сазнања до којих долазимо одмах поделимо са вама.

Уговор можете прочитати овде:

pozajmica7124223710135017535

Заједничко саопштење ДЈБ ЗР и портала Зрењанин Данас.

ДЈБ Зрењанин

ДЈБ Зрењанин

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар