Vojvodina

Da li je 67,5 miliona dinara poklonjeno ili pozajmljeno konzorcijumu koji treba da prečišćava vodu?

Na 26. Sednici skupštine grada Zrenjanina glasovima SNSa i partnera izglasan je poseban program o korišćenju subvencija iz budžeta grada Zrenjanina za JKP „Vodovod i kanalizaciju“ Zrenjanin. U okviru te subvencije stoji da Vodovod, citiramo: „treba da da izvrši uplatu za uslugu prečišćavanja pitke vode, a koja se odnosi na zamenu opreme postrojenja… „. Radi se o 67,5 miliona dinara.

Mnogi su (mi prvi) oštro kritikovali ovu odluku jer u ugovoru o prečišćavanju pitke vode jasno stoji da izvođač usluge prečišćavanja vode, postrojenje za prečišćavanje uključujući i probni rad treba da izgradi svojim sredstvima.

Nakom izjave zvaničnika grada i premijerke da se zapravao radi o pozajmici i dalje smo imali razloga da sumnjamo, jer je jedini zvaničan dokument koji smo imali skupštinska odluka.

Zatražili smo dodatno objašnjenje i dobili kopiju ugovora o pozajmici. U ugovoru stoji da je 67,5 miliona dinara pozajmljeno na period od 36 meseci uz predračun koji ova sredstva treba da pravda i blanko menice kao sredstvo obezbeđenja.

Ostaje nejasno zašto je ovaj zaključak gradskog veća i ugovor o pozajmici dostupan javnosti samo uz poseban zahtev. Zašto su Skupština grada Zrenjanina i javnost dovedeni u zabludu jer im je predstavljena samo odluka koja je prethodila ovom zaključku, gde stoji da se radi o subvenciji (poklonu).

Već smo napomenuli da napuštanjem inicijative „Zajedno za vodu“ sami brže i efikasnije dolazimo do informacija. I dalje ćemo se truditi da sva saznanja do kojih dolazimo odmah podelimo sa vama.

Ugovor možete pročitati ovde:

pozajmica7124223710135017535

Zajedničko saopštenje DJB ZR i portala Zrenjanin Danas.

DJB Zrenjanin

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar