Политика Саопштењe

Скупштина Србије је једини форум за разговор о фер изборним условима

Састанак бивше и садашње власти, Драгана Ђиласа (СзС) и Небојша Стефановић (СНС) у организацији и под покровитељаством “одабраних” невладиних организација, илуструје сав распад демократског парламентарног система у Србији и показује пуну дубину колонијалног статуса Србије. Састанку само још није присуствовао сам Сорош, мада претпостављамо да добија извештаје како од власти, тако и од “свог цивилног сектора” у Србији.

Нејасно је по ком основу и с каквим циљем овај састанак организују и на њему присуствују Соња Лихт из Београдског фонда за политичку изузетност, Фонд за отворено друштво и представници ЦЕСИД-а? Јесу ли управо они и одлучили да је бивша власт једина опозиција у Србији?

Питање стварања услова за фер и слободне изборе није питање које се сме и може решавати унутар кружока невладиног сектора коме је заједничка одредница мантра да “ЕУ нема алтернативу”. Фер и слободни избори су државно питање и једини форум за расправу о начину испуњења опозиционих услова јесте највиши орган власти у земљи – Народна скупштина Србије. Тај форум је једина гаранција да ће се било шта суштински променити.

ДЈБ подсећа јавност да нити је СзС једина опозиција у Србији, нити је Драган Ђилас лидер опозиције. Такође, подсећамо на минимум услова које је потребно испунити да би предстојећи парламентарни избори били фер и слободни:

  1. фер приступ медијима
  2. сређивање бирачког списка
  3. обезбеђивање камера које ће снимати бирачке кутије на дан избора
  4. омогућавање увида у комплетан бирачки материјал након избора.


Прочитајте још:

Најбољи пут до фер и поштених избора је претња бојкотом

Неслободне изборе треба бојкотовати

Апел Соњи Лихт, Фонду за отворено друштво и Сорошу да додатно помогну СНС

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Sastala se Kurta i Murta. Partijske krokodilcine nikako da nam se skinu sa grbace i sa javne kase. DJB predvodite istinsku alternativu ovom zlu i povedite u bolju buducnost i zrtvujte se za ako ista za nas vase simpatizere

  • Pozdrav svima iz sve snage od jednog Zike.
    Danas sam najzad razumeo zasto ste koaliciju sa Boskom priznali kao jedinu gresku DJB.
    Podsticao sam da se saradnja DJB i Boska nastavi, onomad i veoma cesto.
    Ako sam u saradnji sa Boskom gresio, podrska DJB je nepromenjena, uvek je ista IZ SVE SNAGE.
    jedan Zika