Правосуђе Саопштењe

Саша Радуловић добио други судски спор против Пинка

Апелациони суд потврдио је пресуду Вишег суда у Београду против ТВ Пинк због повреде угледа и части Саше Радуловића. Суд је пресудом обавезао ТВ Пинк да на име накнаде нематеријалне штете Саши Радуловићу исплати износ од 100.000,00 динара са затезним каматама, и надокнади трошкове судског поступка. Предмет спора била је повреда права на приватност Саше Радуловића током емитовања прилога о лажним синдикалним активистима. ТВ Пинк је поступио по овој пресуди.

Ово је друга пресуда по тужбама Саше Радуловића против ТВ Пинк. У првом поступку који је окончан правоснажном пресудом против Пинка у јануару 2018. године, Виши суд је утврдио да је ТВ Пинк 2016. године пласирала лажне вести о томе да је Саша Радуловић умешан у “сумњиве послове у којима су држава и фирме у стечају оштећене за силне милионе” и да га је од оптужнице спасио врх Тадићеве власти. И овом пресудом ТВ Пинк је обавезан да на име накнаде нематеријалне штете, због повреде угледа и части, Саши Радуловићу исплати 100.000,00 динара и надокнади трошкове судског поступка.

Пред Вишим судом у Београду у току је и поступак по трећој тужби због фабриковања лажних вести током 2017. године, када је ТВ Пинк објављивао нетачне информације да је Саша Радуловић “ојадио грађане за 49 милиона” као стечајни управник.

Политичка штета коју проузрокују пропагандни тимови власти који се представљају као медији и новинари, попут Пинка, Информера, Српског телеграфа, Студија Б и других, далеко превазилази износе штете коју пресуђује суд. Оваква судска пракса је директан подстицај за наставак злоупотребе медија у обрачуну власи са опозицијом.


Прочитајте још:


Председник СНС-а се сакрива од Саше Радуловића иза Народне скупштине

Саша Радуловић тужио Дојче Веле

Кланшчек изгубио спор против Саше Радуловића

Првостепеном пресудом усвојена тужба Саше Радуловића против Мире Басте

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

    • i djilas je isto toliko. to znaci da imamo “nezavisno sudstbvo”. diplome sudija medjunarodno nevazece, partijski izbor, za koje i doik rekao da pravosudje pod kontrolom vlasti..a to milionce cete da sanjate..

  • Pozdrav Sasi i DJB ekupu uz sve snage od jednog Zike.
    Verovtno ce i ova vest proci nezapazeno. Sto i nije vazno.
    Ne znam kako se odvija Tuzba, Sase protiv DW, oko navodnog poreza. Strpljivo cekam neku vest. Ocekujem da ce biti slicna, pozitivna, ali ce odjekniti jace. Kod nas ce mozda proco nezapazeno, ali u svetskim okvirima ce odjeknutii malko jace.
    Ppzdrav svim iz sve snage od jednog Zike

  • Dzaba presude, ako za njih gledaoci pinka ne saznaju, a nece osim ako ne objave kao vest na dnevniku pinka, demante i izvinjenje. Mozda jesu, nisam upucena? Ako ne, treba postaviti na sudu i taj zahtev, jer kao sto rekoh dzaba presuda, ako narod ne sazna, narod koji ne gasi pink i ne prati DJB, jer Radulovica su ocrnili za sva vremena. Gleda neko seriju “Zigosani u reketu”? To je to