Pravosuđe Saopštenje

Saša Radulović dobio drugi sudski spor protiv Pinka

Apelacioni sud potvrdio je presudu Višeg suda u Beogradu protiv TV Pink zbog povrede ugleda i časti Saše Radulovića. Sud je presudom obavezao TV Pink da na ime naknade nematerijalne štete Saši Raduloviću isplati iznos od 100.000,00 dinara sa zateznim kamatama, i nadoknadi troškove sudskog postupka. Predmet spora bila je povreda prava na privatnost Saše Radulovića tokom emitovanja priloga o lažnim sindikalnim aktivistima. TV Pink je postupio po ovoj presudi.

Ovo je druga presuda po tužbama Saše Radulovića protiv TV Pink. U prvom postupku koji je okončan pravosnažnom presudom protiv Pinka u januaru 2018. godine, Viši sud je utvrdio da je TV Pink 2016. godine plasirala lažne vesti o tome da je Saša Radulović umešan u “sumnjive poslove u kojima su država i firme u stečaju oštećene za silne milione” i da ga je od optužnice spasio vrh Tadićeve vlasti. I ovom presudom TV Pink je obavezan da na ime naknade nematerijalne štete, zbog povrede ugleda i časti, Saši Raduloviću isplati 100.000,00 dinara i nadoknadi troškove sudskog postupka.

Pred Višim sudom u Beogradu u toku je i postupak po trećoj tužbi zbog fabrikovanja lažnih vesti tokom 2017. godine, kada je TV Pink objavljivao netačne informacije da je Saša Radulović “ojadio građane za 49 miliona” kao stečajni upravnik.

Politička šteta koju prouzrokuju propagandni timovi vlasti koji se predstavljaju kao mediji i novinari, poput Pinka, Informera, Srpskog telegrafa, Studija B i drugih, daleko prevazilazi iznose štete koju presuđuje sud. Ovakva sudska praksa je direktan podsticaj za nastavak zloupotrebe medija u obračunu vlasi sa opozicijom.


Pročitajte još:


Predsednik SNS-a se sakriva od Saše Radulovića iza Narodne skupštine

Saša Radulović tužio Dojče Vele

Klanšček izgubio spor protiv Saše Radulovića

Prvostepenom presudom usvojena tužba Saše Radulovića protiv Mire Baste

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Dobra vest samo je malo to keše bumbar je to. Trebalo je više da tražite koji milionče evritća bre.

    • i djilas je isto toliko. to znaci da imamo “nezavisno sudstbvo”. diplome sudija medjunarodno nevazece, partijski izbor, za koje i doik rekao da pravosudje pod kontrolom vlasti..a to milionce cete da sanjate..

  • Pozdrav Sasi i DJB ekupu uz sve snage od jednog Zike.
    Verovtno ce i ova vest proci nezapazeno. Sto i nije vazno.
    Ne znam kako se odvija Tuzba, Sase protiv DW, oko navodnog poreza. Strpljivo cekam neku vest. Ocekujem da ce biti slicna, pozitivna, ali ce odjekniti jace. Kod nas ce mozda proco nezapazeno, ali u svetskim okvirima ce odjeknutii malko jace.
    Ppzdrav svim iz sve snage od jednog Zike

  • Dzaba presude, ako za njih gledaoci pinka ne saznaju, a nece osim ako ne objave kao vest na dnevniku pinka, demante i izvinjenje. Mozda jesu, nisam upucena? Ako ne, treba postaviti na sudu i taj zahtev, jer kao sto rekoh dzaba presuda, ako narod ne sazna, narod koji ne gasi pink i ne prati DJB, jer Radulovica su ocrnili za sva vremena. Gleda neko seriju “Zigosani u reketu”? To je to