Политика Саопштењe

Апел Соњи Лихт, Фонду за отворено друштво и Сорошу да додатно помогну СНС

Прекјуче су Соња Лихт и Фонд за отворено друштво постигли нешто наизглед немогуће у Србији: приволели су власт да са делом опозиције који припада бившој власти разговара о изборним нерегуларностима које и ова и бивша власт споводе у Србији већ дуже од 15 година. Помоћ коју пружају власти да избегне бојкот избора је фасцинантна. Ови истакнути представници кружока Сорошевих невладиних организација просто су нас задивили својим моћима и количином утицаја који имају у Србији.

ДЈБ је импресиониран. 

Тема коју власт уназад три године у потпуности избегава у Народној скупштини, одбијајући да на дневни ред заседања стави макар један од бројних предлога опозиције за измену изборног закона или макар један од бројних предлога за формирање анкетних одбора о испитивању нерегуларности избора одржаних у претходне три године, прекјуче власти није била табу тема за разговор. Очигледно је до организатора, а не до закона и Устава Србије.

Стога ДЈБ апелује на Соњу Лихт и Фонд за отворено друштво да хитно своју моћ и утицај упрегну у организацију скупа на коме би власт пристала да разговара и о бројним другим важним темама које годинама избегава, речју:

– Ко је рушио у Савамали?

– Који су механизми контроле РТС-а и свих осталих медија у Србији и зашто ЕУ све то толерише и подржава?

– Шта се тачно десило у афери Хеликоптер?

– Како је тетка из Канаде слала новац за куповину стана министру Вулину?

– Од чијег новца је министар Мали купио 24 стана у Бугарској?

– Колико офшор компанија имају министри Синиша Мали и Ненад Поповић?

– Зашто ниједан случај високе корупције никад није резултирао затворском казном?

– Зашто случајеви 24 спорне приватизације нису добиле судски епилог?

– Где су видео снимци Бабића са наплатне рампе у Нишу?

– Како су могући случајеви плагираних и бесмислених доктората и фалсификованих диплома министра полиције Небојше Стефановића, министра финансија Синише Малог, гувернерке НБС Јоргованке Табаковић, председника општине Нови Београд Александра Шапића и ко не дозвољава њихово укидање?

– Зашто власт промовише нелојалну конкуренцију домаћим произвођачима кроз сумануто субвенционисање великих иностраних корпорација које нас претварају у земљу јефтине радне снаге?

– Зашто су пензионерима противуставно отете пензије?

Пошто су сигурно и Соња Лихт и Фонд за отворено друштво, као и Сорош и његов син, изузетно заинтересовани за слободу медија, демократију и владавину права, очекујемо да ће од Сороша добити и финансијску подршку за организацију скупова на горенаведене теме.


Прочитајте још:

Најбољи пут до фер и поштених избора је претња бојкотом

Неслободне изборе треба бојкотовати

Скупштина Србије је једини форум за разговор о фер изборним условима


Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар