Политика Саопштењe

Власт и део опозиције урушавају суверенитет Србије учешћем у Сорошевом “дијалогу”

Након што је дуже од три године одбијала да на дневни ред заседања Народне скупштине стави макар један опозициони предлог за стварање фер изборних услова, власт је под окриљем Сорошевих невладиних организација пристала на тајни “дијалог” са делом опозиције. Већ други овакав састанак најављен је за петак, 9. август. Спремност и једних и других да учествују у овом скандалозном урушавању суверенитета државе Србије и измештању форума за разговор из надлежних државних институција илуструје пуну дубину колонијалног статуса Србије.

ДЈБ апелује на део опозиције који учествује у овој фарси, да поштује суверенитет Србије и напусти Сорошеве разговоре. Циљ ове фарсе коју приређује власт заједно са Сорошевим “невладиним” организацијама је да спасе власт и њене ЕУ спонзоре од бојкота избора. Додатна опасност оваквих тајних Сорошевих разговора је да уколико се не прихвате тајни, намештени услови, опозиција ће сносити одговорност пред грађанима.

Истинска опозиција (СзС, ПСГ, ДЈБ и локални покрети који нису под контролом СНС-а) би морала да постави захтев да се разговори воде у Скупштини Србије и истакне једноставне предлоге. ДЈБ је већ дао свој предлог четири јасна и реална захтева. Председница Скупштине би требало да закаже састанак представника свих релевантних политичких чинилаца, како парламентарних, тако и ванпарламентарних. О свему овоме ДЈБ је обавестио све остале учеснике састанака опозиције у претходни понедељак.

Најбољи начин да Србија добије фер и поштене изборе је претња бојкотом тих избора од стране комплетне истинске опозиције, уколико власт не испуни четири захтева за фер и поштене изборе: 

1. Фер приступ медијима

2. Сређивање бирачких спискова

3. Снимање бирачких кутија, не бирача

4. Неограничен приступ изборном материјалу након избора

И власт и ЕУ спонзори се плаше бојкота избора. Једино место за разговор о овим условима је Народна Скупштина Републике Србије.



Прилози:

Најбољи пут до фер и поштених избора је претња бојкотом

Председник Србије подноси извештај Сорошу

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Управо сам погледао неки снимак на N1 са другог састанка и приметио Хану Адровић за преговарачким столом. Не знам у каквом је она односу са ДЈБ, па бих замолио да објасните с обзиром да се она често појављује у контектсту са вама.
    Поздрав

    • Nije reč ni o kakvom pregovaračkom stolu, ovo je sastanak cele opozicije na kome smo izneli stav da vlast i opozicija treba da razgovaraju u Narodnoj skupštini, a ne kod Soroševih NVO.

    • Kod nas u Srbiji je Soros ozloglasen lik, a kad citas strane vesti on je filantrop itd. Ajde evo mozete li vi iz Dosta Je Bilo da napisete jedan tekst zasto je taj Soros toliko los lik? Sad on tamo sedi negde, milijarder, i razmislja kako da nesto uradi u Srbiji, zabole ga bas. Ili nekoj drugoj zemlji … jeste on trgovao na berzama sa valutama i proizvodio haos, ali je to ekonomija. Evo objasnite mi koji je interes Sorosa u Srbiji?

    • Poštovani, na našem sajtu dostajebilo.rs imate dosta tekstova koji se bave ovom temom. Pozdrav

  • gde je moj komentar o Sorosu? I vi malo cenzurisete, a bili ste ranije otvoreni za razna misljenja. Evo opet pisem, moze li neko da mi objasni zasto je taj Soros toliko los i zao. Uvek u medijima nesto negativno, a nikada ne pise zasto.

    • NIko te ne cenzurise, ali s obzirom da ne mozete da pratite komentare kako treba,kako bi onda mogli da shvatite nesto vece, kao npr ko je i sta je Soros.