Политика Саопштењe

ЕУ преузела управљање Скупштином Србије

Јуче су политички изасланици ЕУ, Едвард Кукан и Кнут Флекенштајн, сазивали и интервјуисали одабране посланике Скупштине Србије, и то под патронатом српских власти које већ осму годину заредом безрезервно подржавају инсистирајући да “Србија иде у добром правцу”, упркос чињеници да у Србији нема ни слободних медија ни независног правосуђа ни слободних и фер избора.

Сасвим је нормално да се ЕУ политичари (у овом случају два бивша посланика ЕУ парламента), или политичари било којих других земаља, састају са представницима политичара у Србији, али није нормално да сазивају и интервјуишу посланике, министре и председника државе. Тако се урушава суверенитет Србије.

С обзиром да су представници ДЈБ у последње три године чак два пута имали разговор са Едвардом Куканом, иначе чланом Меркелине политичке групације ЕПП, и да му је тада директно скренута пажњу на погубност ЕУ подршке аутократској власти која урушава владавину права и демократске процесе у земљи, што није дало никакве резултате, ДЈБ изражава бојазан да се овакви разговори организују само као још један вид подршке актуелној власти.

ЕУ спонзори власти у Србији не желе бојкот избора, јер би њихов резултат био нелегитиман парламент. С друге стране, одговара им да власт остане иста, па покушавају да јој помогну да избегне бојкот и практично не уради ништа да се створе услови за фер и поштене изборе.

Да су искрени у својој прокламованој жељи да помогну одржавање фер и слободних избора у Србији, ови ЕУ представници не би на разговор сазивали пробране посланике у Скупштини чији је сазив власт у последње три године промоцијом и подстицањем прелетања и трговине мандатима преуредила по свом укусу, већ би страначке разговоре водили са опозиционим представницима СзС, ПСГ и ДЈБ, а потом свој неупитан утицај на власт у Србији искористили да је приморају на стварање услова за фер и слободне изборе.

Доста је било

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар