Saopštenje Stranka DJB

Raspisani izbori za predsednika i potpredsednike DJB

“Dosta je bilo” biraće novog predsednika i potpredsednike na izbornoj Skupštini DJB zakazanoj za 19. oktobar 2019. godine.

U oktobru će DJB, nakon skoro šest godina postojanja, birati svoje četrto rukovodstvo. Podsećamo javnost da je Saša Radulović, osnivač i prvi predsednik DJB u martu 2018. godine nakon izbora za skupštinu Grada Beograda zajedno sa kompletnim tadašnjim rukovodstvom podneo ostavku.

Od novembra 2018. godine Branka Stamenković je u skladu sa Statuom DJB preuzela dužnosti i obaveze predsednika i vođenje organizacije do izbora novog rukovodstva. Prilikom preuzimanja dužnosti, Branka Stamenković je članstvu predstavila svoj osnovni cilj: da očuva organizaciju i vrati Sašu Radulovića na čelo DJB. Od tada su u DJB organizovani neuspešni izbori u dva navrata, u decembru 2018. i februaru 2019. godine, na kojima se niko nije kandidovao, uprkos činjenici da je čak dve trećine članstva potpisalo apel osnivaču DJB Saši Raduloviću da se vrati na čelo stranke koju je 2016. godine uveo u parlament.

Statut DJB propisuje rok od 15 dana za podnošenje kandidatura, nakon čega sledi unutarstranačka kampanja i predstavljanje plana i programa novog predsedništva, sve do zakazanih izbora 19. oktobra, kada će delegati DJB birati novog lidera stranke.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar