Policija Saopštenje

Zašto su Srbiji potrebni kineski policajci?

Vest da će širom Srbije združeno delovati mešovite patrole kineskih i srpskih policajaca ne samo da je izazvala konfuziju u javnosti, već se postavlja i pitanje zakonskih ovlašćenja po kojima državljani bilo koje strane zemlje uopšte mogu da obavljaju ove važne poslove kod nas.

Za svaku suverenu državu je nedopustivo da strani državljani patroliraju ulicama gradova u Srbiji, bez obzira na to da li se radi o Kini, Nemačkoj ili Egiptu. 

MUP ovu odluku pravda povećanjem broja kineskih turista, što zvuči krajnje neuverljivo. U Srbiji nema toliko turista iz Kine niti je zabeležno da oni prave bilo kakave probleme, za šta bi bilo potrebno dovoditi policiju iz Kine.

Paralelno s ovom vešću građani Bora prijavljuju da su u RTB dovedeni osuđeni zatvorenici iz Kine radi angažovanja na teškim i opasnim poslovima. Spekuliše se i sa hiljadama zatvorenika iz Kine koji treba da rade na infrastrukturi u Srbiji kao još jeftinija radna snaga od domaće. DJB ispituje sve ove tvrdnje.

Ostaje pitanje: da li su to možda „kineski turisti“ kojima MUP pravda ovu odluku?


Dosta je bilo

Dosta je bilo

6
Ostavite komentar

avatar
2500
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
JagodinacPetarNikola M.VidoslavbscyrZar moram da stavim sliku da bih imao svoj stav Recent comment authors
najnoviji najstariji
Todor Čačak
Gost
Todor Čačak

Na autoputu „Miloš veliki“ kao i na deonici Čačk-Požega kažu naši podizvođači da su radnici Kinezi osuđenici

Zar moram da stavim sliku da bih imao svoj stav
Gost
Zar moram da stavim sliku da bih imao svoj stav

Nekada su osudjenike odvozili u Australiju da bi ih se resili, pa tamo, kako se snadju. Sada ce ih dovoziti u Srbiju, pa, kako se snadju. Samo, oni nekadasnji osudjenicu su se snasli tako sto su istrebili aboridzane. Bojim se da se i ovi ne snadju tako.

Vidoslavbscyr
Gost
Vidoslavbscyr

Ja mislim da Kinezi salju njihovu policiju da bih zastitili njihove gradjane, ne turiste jer neverujem da ima kineskih turista vec biznismena koji ulazu svoj trud i novac u Srbiji. Mislim da su oni nedovoljno zasticeni u takvoj korumpiranoj drzavi a vec ulozili milione dolara i ko im sada garantuje poslovnu i licnu bezbednost. Nas narod nije bash radni narod i njima uvek nesto fali, i nece da vide sto im fali nego samo izmisljaju neke gluposti i uvek im malo para… Zato su kinezi tu da ohrabre njihove biznismene da mogu da rade svoj posao onako kako treba, bez pritisaka sa ulice i unutar radne organizacije.

Nikola M.
Gost
Nikola M.

A zašto ne dovedu i Kineske sudije i ne uvedu Kineski zakon o borbi protiv korupcije?

Petar
Gost
Petar

I dalje su mi drazi nego domaci,a pogotovo komunalci i slicne paravojne formacije za ocuvanje rezima.

Jagodinac
Gost
Jagodinac

Za ovu dvojicu bih oretpostavio da su policajci a ovaj treci mi lichi na cuvara parkinga.