Ауторски текст

Фалсификовање цркве у Црној Гори

Убише се ових дана да причају о обнови ЦПЦ. Црногорска православна црква наравно никада није постојала. Довољно је површно познавање историје да би се ово знало.

Фалсификовање историје је први корак сваког колонизатора. За то увек проналази ваше сународнике да шире фалсификат.

Пећка патријаршија постоји од цара Душана 1346. до 1478. када је укинута. Обновљена је 1557. и поново укинута 1776. до обнављања 1918. године. Укидали су је колонизатори и покушавали да разбију.
Манастир Острог, на пример, основао je у 17. веку херцеговачки митрополит Василије. У то време Пећка патријаршија је имала 40 епархија.

Немци су се сабрали у 19. веку и од великог броја често завађених племена успели да направе царство, упркос различитим језицима, територијама и религијама.

У исто време су све чинили да племена на Балкану поделе по основу територије и религије на што више нација. То раде и данас.

Не спорећи право било кога да се осећа како год му воља, као што данас не постоје херцеговачки, лички, далматински, истарски, банатски, панонски, барањски, загроски, славонски, косовски, шумадијски итд. народи, тако није постојао ни црногорски. Као и до сада, подела је пројекат колонизатора и ако му се учини корисним, покушаће да формира и “шумадијски народ” и “Шумадијску паравославну цркву – ШПЦ”, аутокефалну наравно.

Иако су се код куће сабирали без обзира на језичке разлике, територију и религију, Немци су се на Балкану у последњих 200 година, у новије време преко ЕУ, постарали да од племена исте генетике (рода) и језика добијемо што више завађених нација заснованих на територији и религији.

Оно што би нам свима помогло, свим нацијама на Балкану које све носе исти језик и исту генетику (род), је да схватимо да смо колонизовани, да нам окупатор, Немачка, управља “елитама” и да нестајемо. Не треба нам нова заједничка држава, али нам треба сарадња.

Не спорећи право било коме да се осећа како ког жели, ја сам поносан на славну историју свог српског народа у Црној Гори. Моја преци су учествовали у њој. Моја племе и породица по мушкој страни је из Комана између Подгорице и Даниловграда.

За крај о овој теми, не пада ми на памeт да било коме ко се осећа као припадник црногорског народа попујем о томе како треба да се осећа. Али немојте ни ви мени нити било коме ко се осећа као припадник српског народа и поносан је Црногорац, као што је Херцеговац Херцеговац.

Саша Радуловић

Председник ДЈБ и народни посланик

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар