Autorski tekst

Falsifikovanje crkve u Crnoj Gori

Ubiše se ovih dana da pričaju o obnovi CPC. Crnogorska pravoslavna crkva naravno nikada nije postojala. Dovoljno je površno poznavanje istorije da bi se ovo znalo.

Falsifikovanje istorije je prvi korak svakog kolonizatora. Za to uvek pronalazi vaše sunarodnike da šire falsifikat.

Pećka patrijaršija postoji od cara Dušana 1346. do 1478. kada je ukinuta. Obnovljena je 1557. i ponovo ukinuta 1776. do obnavljanja 1918. godine. Ukidali su je kolonizatori i pokušavali da razbiju.
Manastir Ostrog, na primer, osnovao je u 17. veku hercegovački mitropolit Vasilije. U to vreme Pećka patrijaršija je imala 40 eparhija.

Nemci su se sabrali u 19. veku i od velikog broja često zavađenih plemena uspeli da naprave carstvo, uprkos različitim jezicima, teritorijama i religijama.

U isto vreme su sve činili da plemena na Balkanu podele po osnovu teritorije i religije na što više nacija. To rade i danas.

Ne sporeći pravo bilo koga da se oseća kako god mu volja, kao što danas ne postoje hercegovački, lički, dalmatinski, istarski, banatski, panonski, baranjski, zagroski, slavonski, kosovski, šumadijski itd. narodi, tako nije postojao ni crnogorski. Kao i do sada, podela je projekat kolonizatora i ako mu se učini korisnim, pokušaće da formira i “šumadijski narod” i “Šumadijsku paravoslavnu crkvu – ŠPC”, autokefalnu naravno.

Iako su se kod kuće sabirali bez obzira na jezičke razlike, teritoriju i religiju, Nemci su se na Balkanu u poslednjih 200 godina, u novije vreme preko EU, postarali da od plemena iste genetike (roda) i jezika dobijemo što više zavađenih nacija zasnovanih na teritoriji i religiji.

Ono što bi nam svima pomoglo, svim nacijama na Balkanu koje sve nose isti jezik i istu genetiku (rod), je da shvatimo da smo kolonizovani, da nam okupator, Nemačka, upravlja “elitama” i da nestajemo. Ne treba nam nova zajednička država, ali nam treba saradnja.

Ne sporeći pravo bilo kome da se oseća kako kog želi, ja sam ponosan na slavnu istoriju svog srpskog naroda u Crnoj Gori. Moja preci su učestvovali u njoj. Moja pleme i porodica po muškoj strani je iz Komana između Podgorice i Danilovgrada.

Za kraj o ovoj temi, ne pada mi na pamet da bilo kome ko se oseća kao pripadnik crnogorskog naroda popujem o tome kako treba da se oseća. Ali nemojte ni vi meni niti bilo kome ko se oseća kao pripadnik srpskog naroda i ponosan je Crnogorac, kao što je Hercegovac Hercegovac.

Saša Radulović

Predsednik DJB i narodni poslanik

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar