Saopštenje

DJB najoštrije osuđuje hapšenje građana u Crnoj Gori

Nakon što je vlast u Crnoj Gori donela anticivilizacijski zakon pod Orvelovskim imenom Zakon o slobodi veroispovesti, čije su odredbe u suprotnosti sa uspostavljenim demokratskim principima i poništavaju osnovna imovinska prava koja su širom civilizovanog sveta neprikosnovena, mirni protesti građana jasno poručuju crnogorskoj partokratiji na vlasti da neće to mirno gledati.

Suočena s ogromnim pritiskom domaće javnosti, vlast u Crnoj Gori poseže za represijom, sa snimaka i fotografija na društvenim mrežama identifikuje građane koji su učestvovali u mirnim protestima, a onda pokušava da ih zastraši, upada im u domove, hapsi, deli im otkaze, hapsi opozicione lidere koji predstavljaju te građane kao i članove njihovih porodica. Privid demokratije u Crnoj Gori je sada već zamenila direktna diktatura partokratije na vlasti.

Evropska unija, kojoj Crna Gora deklarativno teži i čiji lideri skoro dve decenije pružaju bezuslovnu podršku poslušnoj autokratskoj vlasti u Podgorici, okreće glavu na drugu stranu i prećutno podržava kršenje svih evropskih vrednosti za koje se narod na ulicama širom Crne Gore bori već punih mesec dana.

EU podržava sve autokrate Balkana i zatvara oči pred činjenicom da oni gaze sve demokratske i evropske vrednosti zarad pukog održanja na vlasti, jer tako EU, pre svega Nemačka koja se jedina unutar EU bavi Balkanom, sebi olakšava proces kolonizacije Balkana i njegovo pretvaranje u koloniju jeftine radne snage za nemačku industriju.

DJB najoštrije osuđuje hapšenje građana u Crnoj Gori i poziva na poštovanje zahteva istaknutih na mirnim protestima koji za cilj imaju ukidanje skandaloznog anticivilizacijskog zakona koji pokušava da tradicionalnim verskim zajednicama otme imovinu.

Pročitajte još i:

Falsifikovanje crkve u Crnoj Gori

DJB najoštije osuđuje hapšenje opozicionih poslanika u Crnoj Gori

DJB najoštrije osuđuje hapšenje Nebojše Medojevića

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar