Скупштина

Одржана још једна редовна скупштина покрета Доста је било

У суботу 8. фебруара одржана је редовна скупштина покрета “Доста је било” у Сава центру. Члановима, симпатизерима и другим гостима обратили су се председник покрета Саша Радуловић, заменица председника ДЈБ Бранка Стаменковић и потпредседници Хана Адровић и Александар Бујић.

Аплаузом је прво поздрављена Хана Адровић која је још на почетку обраћања истакла да је она најмлађа жена на позицији потпредседника странке у Србији и да је добро што млади људи имају шансу да у једној странци или покрету буду задужени за политику одређене циљне групе и да ту праксу ДЈБ треба да настави и у следећим сазивима председништва.

Потпредседница ДЈБ Хана Адровић

Адровић је посебно истакла значај младих људи у доношењу промена и колико је важно да бунт који поседују и искажу: “Важно је да млади артикулишу бунт који поседују у твит, али и у реални простор, да уколико неко има утицај на било коју околину и има шта да каже, дужност је да изађе за говорницу. Време је за промену јер су грађани увидели да од 2000. до данас на власти су продавци који нас продају фабрику по фабрику, извозе човека по човека. Они су продавци јер продају Србију која припада свима нама и стављају паре у своје џепове.”

Потпредседник ДЈБ Александар Бујић истакао је да је за глас и поруку “доста је било” прави тренутак.

Потпредседник ДЈБ Александар Бујић

“Изопачени систем је нешто на шта се нико од нас није могао навићи. А када се околностима не можете прилагодити, онда или изумирете или истрајавате у борби. Ми смо под бе. Ми опстајемо сами без лакших битака и јефтинијих савеза, не припадамо елитама које прекрајају историју и имају оне друге намере, никако корисне по Србију. Неће проћи још много времена када ћемо исто овако на скупштини разговарати о томе како да уредимо Србију.”

Заменица председника Доста је било Бранка Стаменковић осврнула се на чињеницу да и власт и опозиција у Србији на Европску унију гледају као на спасиоце упркос томе што је потпуно јасно да ЕУ гледа само своје интересе и да је стање демократије у Србији уопште не занима.

Заменица председника ДЈБ Бранка Стаменковић

“Европска унија ће се распасти и тај процес је већ почео. Управо у томе отвара се простор за Србију, да се окрене себи, а не ка некој унији која пропада. У свету све више јачају суверенистички покрети. Пред нама су тектонске геополитичке промене и ја се надам да их Србија неће преспавати, већ успети да пронађе простор за себе и заштити своје интересе, да очувамо народ и државу. ДЈБ говори истину коју многи не желе да чују, али то не умањује истину.”,

Оснивач и председник покрета Доста је било Саша Радуловић на почетку свог обраћања истакао је да би волео да није у праву када каже да Србија нестаје.

Оснивач и председник ДЈБ Саша Радуловић

“Србија нестаје пред нашим очима, човек по човек, породица по породица док нас више овде неће бити. Нећемо нестати као појединци. Нестаје нам народ и нестаје нам држава. Годишње из Србије одлази око 50 хиљада људи. Са Косова и Метохије око 30 хиљада. План о коме је говорио председник Србије пред камерама Тањуга је да се до 2028. изједначи број миграната које планирају да населе у Србији са бројем наших људи који одлазе у иностранство. Мигранти су жртве и алат који се користи за уништавање суверених земаља Европе. Због чега председник моје земље, председник Владе, министри учествују у овом пројекту и где овде виде решење?”

Радуловић је рекао да се налазимо у ери великих промена у читавом свету, да не заборавимо да су све велике силе колонијалне силе и да пријатељстава ту нема, а нарочито не треба да очекујемо да ће неко од њих нама да помогне. Истиче да само ми можемо сами себи да помогнемо. За почетак, Србија треба да се прикључи таласу суверенизма који јача у Европи. Такође, Радуловић је истакао значај бојкота као алата за фер и поштене изборе јер у супротном, излазак на изборе је пристанак на боксерски меч у коме су вам везане и руке и ноге.

“Бирачки списак још увек је несређен, гласају мртви, у то сам се лично уверио. Поднео сам и тужбу, али од Тужилаштва нисам добио никакав одговор. Они и даље терају људе запослене у јавним предузећима да скупљају капиларне гласове за њих, са џиповима без таблица обилазе по кућама за изборе, уцењују, потплаћују, застрашују. О контроли медија да и не говорим. Ми у томе не желимо да учествујемо”.

Председништво ДЈБ

Радуловић је објаснио на који начин претња бојкотом даје резултат и да ли је бојкот ефикасан вид борбе за промену власти у овом тренутку.

“Сви су се уплашили, и власт у Србија и њихови ЕУ спонзори, да ће Скупштина остати без опозиције, да ће тамо бити само СНС, СПС и остала папазјанија. Онда неће моћи да се сакрију иза својих лоших одлука, иза издаје Косова и Метохије. Све одлуке биће на њима. Бојкот је једини пут до фер и поштених избора.”

Након отвореног дела редовне скупштине покрета “Доста је било”, уследио је затворени део за чланове и делегате на коме је члановима покрета, између осталог, поднет и редовни финансијски извештај и план.