Војводина

Седница и раскид уговора за услугу пречистача воде

Имајући у виду недавна хапшења везана за фабрику воде покрет Доста је било тражи од владајуће већине да хитно сазове ванредну седницу Скупштине града на којој ће бити разматрана новонастала ситуација и на којој ће се донети одлука о раскиду уговора за услугу пречишћавања воде.

Сматрамо да је у овим околностима неопходно сазвати седницу како би јавност тј. сви грађани Зрењанина коначно сазнали истину о пречистачу, али и о тренутним дешавањима и неизвесности уговореног посла.

У најмању руку одржавање овакве једне седнице је неопходно како би надлежни одговорили на многобројна питања које је покрет Доста је било, у своје и у име свих грађана Зрењанина, од самог почетка изградње фабрике воде постављао указујући на нелогичности у самом поступку и на неистине, лажи и сукобе са законом. Подсећамо владајућу већину да је проблем неисправне воде проблем свих нас који у Зрењанину живимо. Сматрамо да је заиста доста било играња са здрављем људи и лажним обећањима да ће “исправна вода ускоро потећи”.

Покрет Доста је било је од самог почетка инсистирао да резултати испитивања воде буду јавни. Нејасно је како сада ти резултати могу да буду доступни јавности, а пре две године нису могли. Они недвосмислено показују да ли постројење ради или не.

Судбина фабрике воде је крајње неизвесна, а у њу је уложен огроман новац пореских обвезника. Уверени смо да је раскид уговора једино разумно решење у овом тренутку. Због тога још једном од СНС-а и странака које са њом чине већину у Скупштини града тражимо хитно сазивање ванредне седнице.

Кад већ представници власти не сматрају да би због свега што се годинама уназад дешавало са фамозном фабриком воде требало да поднесу оставке, ово би био најмањи морални чин који би требало да предузму.

Доста је било – Зрењанин

Ознаке

ДЈБ Зрењанин

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар