Ауторски текст

СЦИ листа и банкарски глобализам

Да ли сте чули за СЦИ листу и да ли знате шта је и чему служи? СЦИ листа је листа научних часописа “највишег квалитета”. Зашто је важна? Да бисте постали професор, напредовали као професор и научник на било ком угледном универзитету у западном свету из било које области, морате да имате радове који су објављени у неком од часописа на СЦИ листи часописа.

То значи да та СЦИ листа служи као сито: ако вам рад прихвати неки од тих часописа, то значи да су вас практично прихватили у “научну заједницу”. Отприлике као обезбеђење на вратима неког ноћног клуба у који сви хоће да уђу и које бира “најбоље”. Ако ниједан часопис са СЦИ листе неће да прихвати ваш рад, претпоставља се да вам рад није довољно добар и да ви нисте за клуб.

Када људи чују за ову листу, прва мисао је да се ради о добро уређеном систему стручних људи којима је откривање истине, промоција науке, промоција иновативности, преиспитивање свега и померање знања човечанства унапред, укратко добробит човечанства на првом месту.

Да ли знате да СЦИ листа у власништву једне од 6 највећих медијских корпорација Томсон Ројтерс корпорације? Тих 6 корпорација су практично власници свих медија у западном свету. Они које је обезбеђење пустило у научни клуб се зову професорима и научницима. А како обезбеђење зове људе које нису пустили у клуб, а који упорно покушавају да покажу да су на трагу нечег новог? Њих зову теоретичарима завере.

Интересантно је да је велики број економиста и историчара који нуде доказе о финансијском лудилу банкарског глобализма или о историјским фалсификатима избачено из научног клуба, чак и они који су били у њему. Јер њихове “нове” теме ниједан часопис са СЦИ листе није сматрао за релевантне. Нешто као табу теме.

Томсон Ројтерс корпорација је дакле, заједно са часописима које је “одабрала”, једна врста обезбеђења за “научни клуб”, која тај часан и важан посао селекције ко може у клуб обавља за цело човечанство. Наравно све то из најбољих намера према истини и добробити свих људи.

Добродошли у свет банкарског глобализма.

Саша Радуловић
народни посланик и председник ДЈБ


Прочитајте још и:
Зашто ДЈБ толико прича о банкарском глобализму
Лицемерје ЕУ трагично по Србију
Радуловић из Вашингтона: У току су велике геополитичке промене, суверенистички покрети јачају
Историјски говор Трампа у УН
Откуд сувереним државама дуг?

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар