Деманти

“Политику” не занима државни удар, већ напад на посланике који говоре о њему

У тексту под насловом “Бојкотовали скупштину, сада траже заседање”, новинарка Политике је објавила низ нетачних информација и обманула грађане. Иако је ДЈБ до сада издао 7 саопшења и одржао 3 конференције за медије у Народној скупштини након противуставно проглашеног ванредног стања, новинарка Политике је игнорисала све што стоји у тим обраћањима јавности и читаоце Политике довела у заблуду да ДЈБ селективно цитира Устав.

Претпоставимо да је Саша Радуловић најгори посланик на свету. Он није тема. Чињеница је да је до одлуке ДЈБ о бојкоту рада скупштине у којој СНС-ови посланици вређају друге посланике и гласају на звонце, Саша Радуловић био један од најактивних посланика у Народној скупштини, да је поднео убедљиво највише законских предлога од свих посланика, као и предлога за анкетне одборе, међутим ни то није тема. Тема је евидентно кршење Устава, противуставно проглашење ванредног стања, суспендовање Скупштине која је заседала и за време Првог светског рата, практично извођење државног удара и чињеница да је један човек на себе преузео све ингеренције највишег законодавног тела и да води државу преко конференција за медије на РТС-у.

Народ је могуће заштитити од вируса и БЕЗ КРШЕЊА УСТАВА. Кршењем Устава се и народ и држава доводе у опасност. Све потребне мере за заштиту народа је могуће прописати и БЕЗ КРШЕЊА УСТАВА. Овај сулуди полицијски час, “аусвајсе” и забрану нашој деци да уђу у Србију не би било могуће увести да је Скупштина заседала. То ни Милошевић није радио за време бомбардовања.

Троје људи је без икаквог образложења у недељу одлучило да Скупштина није у могућности да се састане, тиме противуставно суспендовло Скупштину, противуставно преузело њене надлежности и од тада државом управљају без контроле преко конференција за медије. Како Политика није пренела НИЈЕДНО саоштење ДЈБ, да читаоци Политике не би остали у заблуди, преносимо цео захтев који су посланици ДЈБ поднели Народној Скупштини:

Поштована,
Имајући у виду следеће одредбе Устава:

Члан 99. став 1. тачка 5.: Народна скупштина одлучује о рату и миру проглашава ратно и ванредно стање.

Члан 105. став 1. тачка 3.: Народна скупштина прописује мере одступања од људских и мањинских права у ратном и ванредном стању.

Члан 106. став 7.: Народна скупштина састаје се без позива после проглашења ратног или ванредног стања.

Члан 109. став 4.: Народна скупштина не може бити распуштена за време ратног или ванредног стања.

Члан 109. став 7.: У случају проглашења ратног или ванредног стања поново се успоставља њена пуна надлежност, која траје до окончања ратног, односно ванредног стања.

Члан 200. став 8.: Кад одлуку о ванредном стању није донела Народна скупштина, Народна скупштина је потврђује у року од 48 сати од њеног доношења, односно чим буде у могућности да се састане. Ако Народна скупштина не потврди ову одлуку, одлука престаје да важи завршетком прве седнице Народне скупштине одржане по проглашењу ванредног стања.
Члан 200. став 9.: Кад мере којима се одступа од људских и мањинских права није прописала Народна скупштина, Влада је дужна да уредбу о мерама одступања од људских и мањинских права поднесе на потврду Народној скупштини у року од 48 сати од њеног доношења, односно чим Народна скупштина буде у могућности да се састане. У супротном, мере одступања престају да важе 24 сата од почетка прве седнице Народне скупштине одржане по проглашењу ванредног стања.

и имајући у виду да одлуку противно Уставу није донела Народна Скупштина иако није постојао ниједан разлог да “скупштина није у могућности да се састане”,

и имајућу и у виду да било какве одлуке владе или министарства не могу да спрече највише законодавно тело да заседа,

и имајући у виду да се Србија тренутно налази ван уставног оквира,
ми долепотписани народни посланици

ЗАХТЕВАМО

да хитно и без одлагања закажете седницу Народне скупштине, да вратимо Србију назад у оквир Устава и да у складу са чланом 200. став 8. и став 9. Народна Скупштина потврди или одбаци противуставно донешену одлуку о проглашењу ванредног стања и одлуке о мерама одступања од људских и мањинских права.

Упозоравамо вас на последице уколико не испуните вашу уставну обавезу. Народ Србије је могуће заштити од вируса и без кршења Устава.

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар