VIDEO

(Видео) Радуловић: Скупштина суспендована, Устав прекршен, државом управља један човек

Народни посланици ДЈБ данас су на конференцији за медије у Народној скупштини упутили питања председници Скупштине и захтевали хитан одговор зашто је суспендована Скупштина.

Питали смо:
Због чега председница Народне скупштине није сазвала седницу Народне скупштине поводом проглашења ванредног стања и по ком основу је утвдила да Народна скупштина није у стању да се састане и ко је донео такву одлуку?

Зашто се председница Народне скупштине одлучила за одлуку о увођењу ванредног стања без икакве јавне расправе и консултација са Народном скупштином када је из члана 200. став 1. Устава потпуно јасно да се ванредно стање уводи само ако постоји опасност која „угрожава опстанак државе или грађана“, а да је за епидемије и пандемије предвиђено проглашење ванредне ситуацију у складу са Законом о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама?

Посланици ДЈБ очекују од председнице Скупштине и Владе, као и од председника СНС-а и Србије да кроз одговоре на ова питања хитно јавности Србије понуде објашњења због чега су својим поступцима угрозили уставни поредак у земљи.

Ево шта смо још питали:

Погледајте још и:

(Видео) Посланици ДЈБ захтевају да Маја Гојковић хитно закаже седницу Скупштине