VIDEO Izjava

DJB: PSG je sahranio bojkot, sutra zaseda Glavni odbor DJB

DJB je još početkom 2019. godine govorio da je bojkot najbolje rešenje protiv potpunog razaranja demokratije u Srbiji, da nema uslova za fer i poštene izbore.

Tražili smo i četiri uslova za izlazak na izbore: sređivanje biračkih spiskova, dozvola kontrole na biračkim mestima i nakon izbora kontrola biračkog materijala, fer pristup medijima, mogućnost da građani preko interneta provere da li je neko glasao umesto njih.

Ni SZS ni PSG nisu hteli sa nama da se dogovore o uslovima, oni su imali mnogo uslova i obesmislili su na taj način bojkot. Bojkotom može da se postigne cilj, dakle fer i pošteni izbori, samo ako na izbore izlazi prava opozicija: DJB, SzS, PSG.

Sergeja Trifunovića nagovorio je Đilas da izađe na izbore, iz njima poznatih razloga i ciljeva, tako da je sada sasvim jasno da je PSG srušio bojkot.

Glavni odbor DJB će zasedati sutra i doneće sve odluke u vezi sa izborima.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

    • Polako ljudi, nemojte brzo reagovati. Jeste treba biti dosledan, ali svaki ovakav komentar nas slabi! A u pitanju je biti ili ne biti. Uostalom, Sasa je rekao da mora cela opozicija biti u bojkotu, u suprotnom sve gubi smisao. Budimo pametni, nismo mi tamo neki sns-ovci bez zuba. Do pobede!

  • interesantan razvoj situacije. ne znam da li je tačno da je đilas nagovorio sergeja, ali ste možda mogli da sačekate makar dan dva da se oglasi još neko. ovako je veliki pritisak na vama. nadam se da ćete uraditi pravu stvar. neka nam je svima sa srećom, mada ne vidim kako…

  • Cuvajte na prvom mestu zivce i zdravlje, postojece stanje je vrlo stresno. Obzirom da su dogovori oko bojkota izgleda propali, i to ne vasom krivicom, DJB mirne savesti moze preispitati svoje stavove i, verujem, izabrati najbolje resenje po pitanju izbora.

  • – Ljudi, manite se priča o jedinstvenom nastupu opozicije i njenom jedinstvenom bojkotu izbora.
    – Sada se treba posvetiti anti-izbornoj agitaciji medju razumnim i obrazovanim gradjanima, posebno medju onima od 65+, da 21.6. ostanu kod kuće “zbog straha od korone”.
    – Kažu – gvoždje se kuje dok je vruće. Sada treba intenzivno delovati medju ljudima dok su još sveža sećanja na zabrane izlaska, ograničenja ili nemogućnosti kretanja, bezumne višednevne policijske časove i sl.
    – Ako izlaznost bude 30% ili čak niža, vršenje vlasti postaje vrlo upitno.

  • Najveći problem je što je vecini stranaka opozicije uključujući i DJB prvi cilj pozicioniranje u glasackom telu opozicije a ne borba protiv Vucica. Nema sumnje da je integritet Sase Radulovica mnogo veci nego li Djilasov recimo ali ga vise pretera sa Djilas ovo, Djilas ono… Ja nesto nisam primetio da Djilas krpi Radulovica ili Noga recimo a ovi ko Vesic. Dozovite se pameti menjajte vlast da bi dobili slobodnu drzavu, slobodne izbore, pravosudje, policiju, pai posle sto bi narod rekao je… si mater svadjajte se, optuzujte, podnosite krivice prijave.

  • Obesmisljen je bojkot! Treba izaci na izbore jer narod se konacno budi. Podrska DJB raste i mozemo imati zapazene rezultate. Nije DJB kriv zbog propasti bojkota, nego drugi. Imamo legitimno pravo da promenimo odluku. Moje misljenje.

    • na prošlim izborima sam veoma zamerio djb zbog pogrešne procene. naprednjačka mašinerija je samlela sve. to će se desiti i sad u još gorem obliku. ako izađu na izbore, možda i uspeju da dobiju koje mesto, mada sumnjam. s druge strane, izneveriće obećanje o bojkotu i to bi pokretu mogao da bude i konačni ekser na kovčegu. đilas još uvek bojkotuje, boško sutra donosi odluku. poneko mesto u parlamentu po mom mišljenju nema vrednost, osim nekakvog promovisanja, ali to vide samo oni koji prate parlament na internetu. mislim da nije vredno pogaziti sve što je do sad rečeno.

  • Vi svi zapeli za bojkot kao da bi to išta promenilo. vučić jeste kukavica ali boli uvo zapad za legitimitet naših izbora. Dok misle da mogu da koriste vučića može da radi i radi šta hoće i oni to i vide. Opozicija je imala 8 godina i za to vreme je protraćila nekoliko naleta pozitivne energije građana zbog međusobnog svađanja. Jedna od žrtvi toga je i DJB. Hoćete da sada to što su vama uradili kada ste bili u naletu vi uradite PSG? Ili da jednom već prestanete svi iz opozicije da misle da su samo oni najpametniji i počnete stvarno zajedno da radite protiv ovog zla svako na svoj način.
    Niko od vas u stvari i ne zna šta bi bojkot doneo i da li bi išta doneo ili bi nas samo unazadio još više.
    Borite se, uslovi su nepošteni, takve uslove je namestila vučiću prethodna vlast, on je to samo iskoristio.
    Borite se zajedno, pametni ste, budite i lukavi, prepredeni, pošteno ovaj nakaradni sistem nećete pobediti.

    • Najbolja parola od uvođenja višestranačja u RS.. ”Pošteno.” Nikako drugačije Brate!