VIDEO Saopštenje

Televizija N1 ometala DJB konferenciju za medije

Današnje dnevno obraćanje narodnih poslanika DJB građanima Srbije iz hola Narodne skupštine bilo je propraćeno ometanjem novinara televizije N1. Iako svi novinari uredno unapred dobijaju raspored održavanja konferencija za medije iz hola Narodne skupštine, novinari televizije N1 već drugi put u istom prostoru u svoj program uživo uključuju neke druge sagovornike baš u vreme u kome se građanima Srbije obraćaju narodni poslanici DJB.

S obzirom da svi novinari koji u Narodnoj skupštini uzimaju izjave ili rade uživo uključenja u svoj program imaju opciju da to rade i izvan hola Narodne skupštine, jer je on rezervisan za konferencije za medije, potpuno je jasno da televizija N1 svesno i namerno ometa konferencije za medije narodnih poslanika DJB. Nepoštovanje koje ovi predstavnici sedme sile na taj način iskazuju prema građanima koje poslanici DJB predstavljaju je za svaku osudu.

Sačekavši da prvo krene obraćanje poslanika DJB uživo na Jutjub kanalu Narodne skupštine, novinarka N1 je počela da uzima izjavu od poslanice Čomić samo 10 metara dalje. Narodni poslanik i predsednik DJB, koji je se u tom trenutku obraćao građanima Srbije, prekinuo je to svoje obraćanje i mirno obavestio građane da će strpljivo sačekati da televizija N1 završi sa svojim ometanjem pre nego što se DJB konferencija za štampu nastavi.

Nakon što je novinarka N1 završila snimanje skoro desetominutne izjave poslanice Čomić, i nakon što je proverila poruke na svom telefonu, iskoristila je svoje kaobajagi “novinarsko pitanje” da za potrebe N1 snimi laži koje će, ne sumnjamo, posredstvom svoje televizije poslati u etar i tako ponovo dezinformisati građane. Pitala je poslanike DJB zašto smo joj dobacivali i zašto smo je vređali. Svako ko pogleda snimak obraćanja poslanika DJB može se direktno uveriti u to da je ovo “pitanje” novinarke N1 sračunato na to da optuži poslanike DJB za nešto što se nije desilo, kako bi pred svojim gledaocima prikrili činjenicu da već drugi put ometaju obraćanje poslanika DJB građanima.

DJB je već odavno svestan da u Srbiji nemamo medije, već isključivo propagandna glasila bivše i sadašnje vlasti. “Mediji” u Srbiji ne obavljaju svoj posao informisanja građana, već u javnost plasiraju poruke kojima usmeravaju mišljenje javnog mnjenja, shodno interesima centara moći koje predstavljaju. Jedina razlika koja postoji između televizije Pink i Informera s jedne strane i televizije N1 i Danasa s druge strane, jeste to što prvi rade propagandu za sadašnju, a drugi za bivšu vlast. Zato su “mediji” praktično postali politički protivnici DJB, jednako kao i bivša i sadašnja vlast.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

 • Imate najbolji ekonomski program. Najbolje su vam bile i reakcije na neustavno uvedeno vanredno stanje. Veoma mi je žao što ćete ovakvim nervoznim nastupima upropastiti sve.

  • Normalno kad ih vise zanima pozicioniranje u opozicionom birackom telu nego rusenje Vucica. Cuj N1 i Danas u kampanji protiv DJB sa metodama informera, pinka i kurira, Tadic gori od Vucica a DS od SNS. Dosta je bilo sto bi vi rekli menjajte vlast iskljucivo da bi narod uz slobodne medije, slobodne informacije na slobodnim izborima mogao slobodno da bira. Nije problem sto je narod izabrao sektu problem je sto na slobodan i demokratski nacin ne moze da je smeni. Cekaj znaci da jee posle 2012 na vlast dosla DJB ne bi bilo lapanja. Pa sta je sa ovim silnim sto se prodadose za par dukata. Bez slobode izbora nema smenljivosti bez smenljivosti nema odgovornosti zato svi ka tom cilju. Manite se vise Tadica, Djilasa, bivseg rezima. Menjajte ove pa si posle je… mater tuzite i apsite.

 • Reakcija potpuno na mestu. Svaka čast Saša. Ovo što je ova nazovi novinarka uradila je dno dna. Podsetila me na onu situaciju kada je u Majdanpeku ili gde beše oni lokalni izbori pre par godina, kada ste držali govor u nekom parku pa predsednik opštine puštao glasnu muziku kako se ne bi čulo šta vi govorite. Potpuno iste metode N1 kao one koje koristi SNS i njihovi mediji. Možda ste po neki put znali da preterate u kritici novinara N1 ali ovoga puta ste POTPUNO u pravu i reakcija je na mestu.

 • N1 nije objavio ni jedan od mojih 15 komentara u poslednjih mesec dana. Svi su bile ili kritika N1 ili kritika SZS ili drzave na postupanje u doba pandemije. Naravno ni komenatar na vest o vasem “vikanju” na novinarku N1 koja je objavljena na N1 portalu nije mi objavljen jer sam pokusao da ukazem na nekoreknost ponasanja N1.Svakako da je N1 Murtino javno glasilo, ali ipak niste smeli da ovako reagujete. Ipak ste ozbiljan pretendent na mesto prvog coveka zemlje u nekoj peespektivi a i veliki deo biraca vas dozivljava kao ozbiljnog i odmerenog coveka. Morate da suzbijete impulsivnost.

  • Meni veceras uporno nece ni jedan komentar da objave, bas na ovu vest. Samo sam napisao da nije ok da neparlamentarne stranke pozivaju da gostuju, a DJB nikako. Sve je jasno.

 • Laž je sve opasnija što je bliža istini. Tako da od njih možete očekivati veće neprijatnosti nego od RTS-a Zašto? Soko im je skinuo masku s lica. Kada grane sunce gase se sveće, samo privid svetlosti u medijskom mraku Srbije. Stari Srbi bi ovako rekli: “Ako ne znaš kćerku, raspitaj se za majku.” Koliko je ta ” nezavisna” rospija žuči i otrova izlila na Srbiju. U međunarodnom pravu, istorijsko pravo je rame uz rame sa ljudskim. Što nikada ni ” a” o Turskom popisu na KiM? Besni kao zver, zašto? Neko im je rekao, da je dosta foliranja. Nije mi krivo što lažete, nego što mislite da vam se veruje.
  .

 • Reakcija na ovakvo ponašanje je možda malo preterana ali je svakako isprvana.
  Generalno mi je jako čudno da se tako ponašate prema medijima, konkretno mislim na Danas i N1, jer bi se jedino kod njih i mogli pojaviti. Ja lično verujem u ono što Vi pričate vezano za kompletnu medijsku scenu ali bi trebalo da imate u vidu da ste Vi sad političar a ne samo inženjer. Ja sam isto inženjer i Vaše obraćanje me podseća na moja obraćanja u prošlosti. Ima dosta načina da se određene stvari kažu na mnogo bolji način. A definitivno nije vreme da se prebira žito od kukolja i da se isterava kompletna istina na videlo jer je nedovoljna podrška. A tih 20-30k pregleda na jutjub kanalu neće mnogo promeniti. Iskreno bih želeo da uspete ali se probojavam da birate pogrešan način. Ima stručnjaka koje bi mogli konsultovati i probati da odigrate i ovu političku igru na drugačiji po vas povoljnijij način. Meni pada na pamet Dragana Đermanović kao osoba koja bi mogla profi da vam pomogne. (ako pristane jer nije u politici, koliko pratim)
  Sve najbolje vam želim!

  • Ako se žito ne razdvoji od kukolja na vreme, ako ćemo već tu metaforu, onda uskoro žita neće biti. Svako proračunato ponašanje već samo po sebi deluje kao neiskrenost, a meni, lično, još jedan profi političar kome stručnjaci za pranje mozgova konzumenata kroje kampanju, hvala, ne treba. I ishitrenost i impulsivnost, kada je čovek u pravu, meni samo šalju signale da je on i dalje Čovek i samo čovek, a to mi je najbitnije.