VIDEO Саопштењe

(Видео) ДЈБ: ЕУ жели у Скупштини само стару и нову власт

Бојкот избора су срушили Ђилас и Сергеј и видели смо их у понедељак испред Скупштине како најнормалније ћаскају и причају, као да је све у реду, изјавио је Саша Радуловић, председник покрета Доста је било, на данашњој конференцији за новинаре у Скупштини Србије. 

Он је казао да се ради се о пројекту да у Скупштину уђу само садашња и бивша власт, „да поново гледате Чеду, Чанка, Чомићку, Ђуришића, сад и Сергеја и још неке“. 

– Са свима њима, Скупштина би имала неку форму легитимитета. Слично ономе с Прелетачевићем Белим. И тада су многи пошли за тим, мислећи да шаљу неку поруку, али те поруке није било – рекао је Радуловић. 

Он је подсетио да је у централи у Нушићевој 27 у Београду, кренуло прикупљање потписа за републичке и покрајинске изборе и оснивање странке, а да ће ускоро бити и по целој Србији. 

– Ми нисмо били спремни за ово, били смо искрено за бојкот. Бојкот је средство, а не циљ. Циљ су фер и поштени избори. Бојкот има смисла једино ако бојкотује цела опозиција, у противном то је политичко самоубиство.

Лидер ДЈБ је изнео да Европска унија стоји и иза бивше и садашње власти, да је њихов спонзор и да жели скупштину у којој ће седети само они. 

– Они не желе никога другога.  Они су направили лажни конфликт како би срушили све друге. ЕУ није Европа. ЕУ је један глобалистички пројекат у интересу банака и великих корпорација који је ту да контролише грађане и да обрише суверене државе. Сада преко вируса видимо отимање слобода грађанима. Е, сада та ЕУ, или Берлин, који се као вук у јагњећој кожи Европске уније појављује на Балкану као колонизатор, управља и са позицијом и са опозицијом.  Промовишу једног човека као лидера опозиције, у ствари та промоција гуши целокупну опозицију – истакао је Радуловић. 

Он је поручио да ДЈБ неће више сарађивати ни са СЗС и ПСГ. 

– Ђилас је преварио и Бошка Обрадовића и Вука Јеремића, увукао их је у ово, тако да су остали практично без избора. Он је хтео да од свих нас направи будале, извукли смо се из овога и кренули да прикупљамо потписе. Зато мало каснимо – поновио је он.

Рауловић је рекао да дијаспора може помоћи на други начинм, тако што ће причати да са родбином и пријатељима у Србији. 

– Да им кажете зашто подржавате ДЈБ и да њих упутите да нам дају подршку. То је начин на који сте нам помагали и на претходним изборима, да није било тога, нас данас не би овде било – рекао је лидер ДЈБ.

Он је подсетио да визија ДЈБ није глобалистичка, послушна Србија, већ суверена слободна земља у којој грађани одлучују о својој судбини, а не Брисел и Берлин. 

– Србија је тренутно на погрешној страни, страни глобализма, уз Немачку и Кину. Треба да дође на страну суверенизма, тамо су и Русија и Велика Британија и Америка, и све више европских народа ће се прикључити тој страни – казао је Радуловић.

Он се осврнуо и на дешавања у Црној Гори, рекавши да су сукоби елита из Хрватске, БиХ, Црне Горе и Србије фингирани, јер „сви имају истог управника, у Берлину“. 

– Наша власт громогласно ћути о ономе што се дешава по питању имовине СПЦ у Црној Гори. На крају ће Вучић дати неку изјавицу, али ће изостати оштрији одговор – рекао је Радуловић.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Narod, ne sav ali na žalost većina, koji je pre 30 i više godina pošao za jednim ludakom i kriminalcem kao ovce za magarcem, a sve to ponovio posle 30 i više godina, ne može se drugačije opisati već kao glup. Takvim ljudima vi uporno pričate o globalizaciji, suverenizmu i bankarskom monopolu tri svetske finansijake institucije (EU, Japan i USA). Ne razumeju oni to, a i ne zamaraju se s tim.
    Apsolutno podržavam vaš, ranije iznošen, stav da smo prvo morali sami urediti Srbiju i razviti privredu pa onda pod ravnopravnijim uslovima ući u EU. Medjutim, u medjuvremenu, pljačkaške horde su već toliko toga upropastile da je to sada sve teže postići. Ja EU ne smatram idealnom i znam da se birokratizovala, ali osnovna načela na kojima ta zajednica počiva, a to su sloboda kretanja ljudi, roba, novca, kapitala i usluga ostaju.
    Imate odličan ekonomski program u 20 tačaka i njega objašnjavajte ljudima na pristupačan način za većinu.
    Na ovim konferencijama za štampu u holu Skupštine i pored toga što ste većinom u pravu, dajete i autogolove.
    Niko nije idealan pa ni vi, a tamo više napadate, kakvu takvu, opoziciju i od svih pravite sebi neprijatelje.
    Ne može sve biti samo po vašim uslovima. Trebate nešto i “progutati” i zajednički srušiti ovu fašističku gamad, pa posle insistirati na vašem programu i principima.
    Izjednačavati “Informer” i dnevni list “Danas”, kao i gebelsovski Pink i N1 je nerazumno! – izvinite nisam našao neki lepši izraz.
    Vaša Branka Stamenković, koju cenim i poštujem zbog nastupa u Skupštini (pre bojkota) i EU komisijama, je toliko ostrašćena da je na odličan tekst Ane Stevanović upućen Sergeju Trifunoviću samo prokomentarisala “preletačice vrati mandat”.
    Vas je napustila većina poslanika. Od 15 ste ostali samo vas troje. Trebali ste se duboko zamisliti.
    Glasao sam za Dosta je bilo 2014 godine kada ste osvojili samo 2,1 % , pa 2016 godine kada ste imali 6,02 %, pa čak i na predsedničkim 2017 godine kada ste imali samo 1,6 %. Više neću, jer neću ni izlaziti na izbore.
    Želim vam svu sreću i uspeha u radu.

    • Postojao je dogovor o bojkotu izbora i dogovor je prekrsen, no utakmica je i dalje u toku.
      Poslanici, izuzev osmorice, nisu stitili Ustav, sto im je osnovni posao. Autogol je precutati to , a ne ukazivanje na krsenje zakletve.
      Spomenuti mediji su izjednaceni po tome sto ne daju prostora trecima, podrzavaju ili bivse ili sadasnje. Sta je tu nerazumno, to je konstatacija?
      Po cemu tekst “preletacice” Ane Stevanovic, za vas odlican, zasluzuje poseban komentar? Mozda, da je tekst umesto jos jednog prikaza vec svima dobrog poznatog stanja ponudio neko resenje ili da je stavio teziste na krsenje dogogovora o bojkotu.
      Da, DJB su napustili neki, pardon, vecina poslanika? Pretpostavljam da su svoje “preletanje” pravdali “nemogucnoscu da svoje pune potencijale stave u sluzbu naroda”. Koji su rezultati “preletaca”? O stvarnim razlozima “preletanja” se kako kazete, treba razmisliti. Ili saslusati prilozeni video.
      Prvi pasus o vecinski glupom narodu, magarcu, ovcama, …

  • Uzmite vasa 4 zahteva (biracki spisak, pristup tv-u, pristup materijalu i kamere na kutijama) i izadjite na ulicu i pozovite sve gradjane, pokrete, partije i pojedince da vam se pridruze i nema odustajanja dok se sva cetiri zahteva ne ispune. 24 sata protest! Svaki dan. Ceo dan. Ne bojkot, ne “mozda cemo na izbore, pa zato skupljamo potpise”, nego svakodnevni protesti do ispunjenja zahteva. Svako ko hoce fer izbore ce vas podrzati. Jedino protest sa jasnim i ostvarljivim ciljevima i cvrstom resenoscu da se ide do kraja moze da poraste u sveopsti gradjanski bunt i da donese rezultat, a to su fer izbori.