VIDEO Saopštenje

(Video) DJB: EU želi u Skupštini samo staru i novu vlast

Bojkot izbora su srušili Đilas i Sergej i videli smo ih u ponedeljak ispred Skupštine kako najnormalnije ćaskaju i pričaju, kao da je sve u redu, izjavio je Saša Radulović, predsednik pokreta Dosta je bilo, na današnjoj konferenciji za novinare u Skupštini Srbije. 

On je kazao da se radi se o projektu da u Skupštinu uđu samo sadašnja i bivša vlast, „da ponovo gledate Čedu, Čanka, Čomićku, Đurišića, sad i Sergeja i još neke“. 

– Sa svima njima, Skupština bi imala neku formu legitimiteta. Slično onome s Preletačevićem Belim. I tada su mnogi pošli za tim, misleći da šalju neku poruku, ali te poruke nije bilo – rekao je Radulović. 

On je podsetio da je u centrali u Nušićevoj 27 u Beogradu, krenulo prikupljanje potpisa za republičke i pokrajinske izbore i osnivanje stranke, a da će uskoro biti i po celoj Srbiji. 

– Mi nismo bili spremni za ovo, bili smo iskreno za bojkot. Bojkot je sredstvo, a ne cilj. Cilj su fer i pošteni izbori. Bojkot ima smisla jedino ako bojkotuje cela opozicija, u protivnom to je političko samoubistvo.

Lider DJB je izneo da Evropska unija stoji i iza bivše i sadašnje vlasti, da je njihov sponzor i da želi skupštinu u kojoj će sedeti samo oni. 

– Oni ne žele nikoga drugoga.  Oni su napravili lažni konflikt kako bi srušili sve druge. EU nije Evropa. EU je jedan globalistički projekat u interesu banaka i velikih korporacija koji je tu da kontroliše građane i da obriše suverene države. Sada preko virusa vidimo otimanje sloboda građanima. E, sada ta EU, ili Berlin, koji se kao vuk u jagnjećoj koži Evropske unije pojavljuje na Balkanu kao kolonizator, upravlja i sa pozicijom i sa opozicijom.  Promovišu jednog čoveka kao lidera opozicije, u stvari ta promocija guši celokupnu opoziciju – istakao je Radulović. 

On je poručio da DJB neće više sarađivati ni sa SZS i PSG. 

– Đilas je prevario i Boška Obradovića i Vuka Jeremića, uvukao ih je u ovo, tako da su ostali praktično bez izbora. On je hteo da od svih nas napravi budale, izvukli smo se iz ovoga i krenuli da prikupljamo potpise. Zato malo kasnimo – ponovio je on.

Raulović je rekao da dijaspora može pomoći na drugi načinm, tako što će pričati da sa rodbinom i prijateljima u Srbiji. 

– Da im kažete zašto podržavate DJB i da njih uputite da nam daju podršku. To je način na koji ste nam pomagali i na prethodnim izborima, da nije bilo toga, nas danas ne bi ovde bilo – rekao je lider DJB.

On je podsetio da vizija DJB nije globalistička, poslušna Srbija, već suverena slobodna zemlja u kojoj građani odlučuju o svojoj sudbini, a ne Brisel i Berlin. 

– Srbija je trenutno na pogrešnoj strani, strani globalizma, uz Nemačku i Kinu. Treba da dođe na stranu suverenizma, tamo su i Rusija i Velika Britanija i Amerika, i sve više evropskih naroda će se priključiti toj strani – kazao je Radulović.

On se osvrnuo i na dešavanja u Crnoj Gori, rekavši da su sukobi elita iz Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije fingirani, jer „svi imaju istog upravnika, u Berlinu“. 

– Naša vlast gromoglasno ćuti o onome što se dešava po pitanju imovine SPC u Crnoj Gori. Na kraju će Vučić dati neku izjavicu, ali će izostati oštriji odgovor – rekao je Radulović.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Narod, ne sav ali na žalost većina, koji je pre 30 i više godina pošao za jednim ludakom i kriminalcem kao ovce za magarcem, a sve to ponovio posle 30 i više godina, ne može se drugačije opisati već kao glup. Takvim ljudima vi uporno pričate o globalizaciji, suverenizmu i bankarskom monopolu tri svetske finansijake institucije (EU, Japan i USA). Ne razumeju oni to, a i ne zamaraju se s tim.
    Apsolutno podržavam vaš, ranije iznošen, stav da smo prvo morali sami urediti Srbiju i razviti privredu pa onda pod ravnopravnijim uslovima ući u EU. Medjutim, u medjuvremenu, pljačkaške horde su već toliko toga upropastile da je to sada sve teže postići. Ja EU ne smatram idealnom i znam da se birokratizovala, ali osnovna načela na kojima ta zajednica počiva, a to su sloboda kretanja ljudi, roba, novca, kapitala i usluga ostaju.
    Imate odličan ekonomski program u 20 tačaka i njega objašnjavajte ljudima na pristupačan način za većinu.
    Na ovim konferencijama za štampu u holu Skupštine i pored toga što ste većinom u pravu, dajete i autogolove.
    Niko nije idealan pa ni vi, a tamo više napadate, kakvu takvu, opoziciju i od svih pravite sebi neprijatelje.
    Ne može sve biti samo po vašim uslovima. Trebate nešto i “progutati” i zajednički srušiti ovu fašističku gamad, pa posle insistirati na vašem programu i principima.
    Izjednačavati “Informer” i dnevni list “Danas”, kao i gebelsovski Pink i N1 je nerazumno! – izvinite nisam našao neki lepši izraz.
    Vaša Branka Stamenković, koju cenim i poštujem zbog nastupa u Skupštini (pre bojkota) i EU komisijama, je toliko ostrašćena da je na odličan tekst Ane Stevanović upućen Sergeju Trifunoviću samo prokomentarisala “preletačice vrati mandat”.
    Vas je napustila većina poslanika. Od 15 ste ostali samo vas troje. Trebali ste se duboko zamisliti.
    Glasao sam za Dosta je bilo 2014 godine kada ste osvojili samo 2,1 % , pa 2016 godine kada ste imali 6,02 %, pa čak i na predsedničkim 2017 godine kada ste imali samo 1,6 %. Više neću, jer neću ni izlaziti na izbore.
    Želim vam svu sreću i uspeha u radu.

    • Postojao je dogovor o bojkotu izbora i dogovor je prekrsen, no utakmica je i dalje u toku.
      Poslanici, izuzev osmorice, nisu stitili Ustav, sto im je osnovni posao. Autogol je precutati to , a ne ukazivanje na krsenje zakletve.
      Spomenuti mediji su izjednaceni po tome sto ne daju prostora trecima, podrzavaju ili bivse ili sadasnje. Sta je tu nerazumno, to je konstatacija?
      Po cemu tekst “preletacice” Ane Stevanovic, za vas odlican, zasluzuje poseban komentar? Mozda, da je tekst umesto jos jednog prikaza vec svima dobrog poznatog stanja ponudio neko resenje ili da je stavio teziste na krsenje dogogovora o bojkotu.
      Da, DJB su napustili neki, pardon, vecina poslanika? Pretpostavljam da su svoje “preletanje” pravdali “nemogucnoscu da svoje pune potencijale stave u sluzbu naroda”. Koji su rezultati “preletaca”? O stvarnim razlozima “preletanja” se kako kazete, treba razmisliti. Ili saslusati prilozeni video.
      Prvi pasus o vecinski glupom narodu, magarcu, ovcama, …

  • Uzmite vasa 4 zahteva (biracki spisak, pristup tv-u, pristup materijalu i kamere na kutijama) i izadjite na ulicu i pozovite sve gradjane, pokrete, partije i pojedince da vam se pridruze i nema odustajanja dok se sva cetiri zahteva ne ispune. 24 sata protest! Svaki dan. Ceo dan. Ne bojkot, ne “mozda cemo na izbore, pa zato skupljamo potpise”, nego svakodnevni protesti do ispunjenja zahteva. Svako ko hoce fer izbore ce vas podrzati. Jedino protest sa jasnim i ostvarljivim ciljevima i cvrstom resenoscu da se ide do kraja moze da poraste u sveopsti gradjanski bunt i da donese rezultat, a to su fer izbori.